Nya beskedet för cancerdrabbade SHL-stjärnan – nu bryter 29-åringen tystnaden

Förra veckan fick Kristian Näkyvä värsta tänkbara besked.
Nu kommer nya beskedet för cancerdrabbade Örebrospelaren.
Då 29-åringen bryter tystnaden efter chockbeskedet.

Han har under säsongen varit en av SHL:s bästa backar. Kristian Näkyvä har verkligen haft stor del i Örebros framgång den här säsongen.

Näkyvä cancerdrabbad

Men förra veckan kom det hemska beskedet. Då Näkyvä drabbats av testikelcancer.

Kristian Näkyvä, SHL
200109 Örebros Kristian Näkyvä under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Växjö den 9 januari 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Vilket innebär att säsongen är över finländaren och att en orolig mardrömstid väntar för Kristian och familjen Näkyvä. Nu har ett nytt besked kommit för SHL-stjärnbacken.

Bryter nu tystnaden

29-åringen opererades i torsdags och nu bryter han tystnaden efter chockbeskedet. Fyra dagar efter operationen var Näkyvä på plats i Behrn Arena i dag för att hälsa på lagkamraterna.

Kristian Näkyvä, SHL
200215 Örebroklacken med ett tifo åt Kristian Näkyvä under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Skellefteå den 15 februari 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Och då ville han även skicka ut ett meddelande till hockey-Sverige och alla som hittills stöttat honom väldigt mycket under den svåra tiden.
– Först och främst vill jag tacka för det otroliga stöd som jag har fått. Det är helt fantastiskt och jag kan inte med ord beskriva hur mycket det har betytt för mig och min familj. Operationen gick helt enligt plan och jag mår efter omständigheterna bra. Läkarna är positiva och nu inväntar vi provresultaten. Än en gång stort tack för det fina stödet, säger han till klubbens officiella webbplats.

LÄS MER: SHL-stjärnan rasar – efter oväntade ryktet om ligakonkurrenten: ”Jag är väldigt besviken…”