BOMBEN: Här är Roger Melins nya tränarjobb – tar över svenska krisklubben!

Här är bomben i hockey-Sverige.
Krisklubben AIK väljer att sparka huvudtränaren Bobo Simonsen.
Och i dag blev det också klart att nye AIK-tränaren är Roger Melin!

Han är tillbaka igen! Krisklubben AIK som ligger sist i HockeyAllsvenskan har fått hem sin frälsare igen.

Melin till AIK

I dag blev det klart att AIK sparkar huvudtränaren Bobo Simensen. Och istället plockar in en helt ny huvudtränare inför kvalspelet för att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan.

Roger Melin, Leksand
191207 Leksands tränare Roger Melin under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 7 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Och det blir en riktig favorit i repris som återvänder till AIK Hockey. I dag presenterades Roger Melin som ny huvudtränare.
– Jag har varit med vid liknande situationer tidigare där det varit en stor press på laget och jag kan förhoppningsvis bidra med att få in ett lugn i truppen och försöka hitta en glädje, säger han i sitt första uttalande.

Fick lämna Leksand

Melin har tidigare varit tränare för AIK i två olika perioder. Först under 2008-2012 och sedan igen under 2015-17.

Roger Melin, Leksand
191114 Leksands tränare Roger Melin under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Leksand den 14 november 2019 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Dagens besked kommer också exakt två veckor efter att Roger Melin fick sparken från Leksand i SHL. Nu blir med stor sannolikhet kvalspel med AIK, då laget har 13 poäng upp till nästa lag med bara sex omgångar kvar.
– Bobo Simonsen kom in med ett stort hjärta och entusiasm, dock har inte resultaten fallit väl ut och därför gör vi ett nytt skifte i ledarstaben där vi nu får in kanske Sveriges bästa tränare i ett sådant här läge. Vi hoppas detta medför en nytändning och att samtliga i laget tar fram en stolthet och en kunskap vi vet att truppen besitter till de sista matcherna på säsongen, säger sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

Melins första träning med AIK sker redan på tisdag och första matchen blir mot Västervik på Hovet på onsdag. 63-åringen har skrivit på ett kontrakt med AIK som gäller säsongen ut.

LÄS MER: Veteranen kan lämna efter åtta(!) raka säsonger – nu ställer SHL-klubben stenhårt krav