Veteranen kan lämna efter åtta(!) raka säsonger – nu ställer SHL-klubben stenhårt krav

Frederik Storm gör sin åttonde raka säsong i Malmö Redhawks.
Men han har ett utgående kontrakt – och har nu bara dagar på sig att bestämma sig om eventuell förlängning.
– Jag vill vara ärlig med att jag också överväger andra alternativ, säger han till Kvällsposten.

Frederik Storm kom till Malmö Redhawks 2012, efter flera framgångsrika år i den danska ligan. Sedan dess har han varit kvar i SHL-klubben i åtta raka säsonger.

Kan lämna

Han har år efter år presterat bra poängmässigt, och har som sämst gjort 24 poäng under en säsong. Men dansken har ett utgående kontrakt – och öppnar nu för att lämna.

200109 Malmö Redhawks Frederik Storm deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Malmö den 9 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

För Kvällsposten medger han att han är sugen på utlandet.

– Jag tänker bara hockeymässigt. Sedan är det klart att min sambo också ska trivas. Hon har vissa krav, som att vi inte kommer sätta oss i någon dålig stad i Ryssland, eller liknande. Men så tänker jag också, säger han till tidningen.

”Han vet var vi står”

Nu ställer Malmö Redhawks ett krav på sin forwardsstjärna – som bara har veckan ut på sig att bestämma sig för framtiden.

– Han vet var vi står, men vi måste ha ett besked. Annars måste jag kanske gå på andra spelare, och Storm är helt införstådd med situationen, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

191205 Malmö Redhawks Frederik Storm under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 5 december 2019 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

För Frederik Storm är det en unik situation.

– Jag har aldrig väntat ut ett kontrakt, utan detta blir första gången jag gör det. Jag fyller 31 år inom ett par dagar och vill helt enkelt se vad som finns där ute, säger Storm.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!