SHL-stjärnan rasar – efter oväntade ryktet om ligakonkurrenten: ”Jag är väldigt besviken…”

Marek Hrivik har ryktats lämna Leksand – då han enligt uppgifter vantrivs i orten.
Nu slår stjärnan tillbaka.
– Jag blev väldigt besviken när jag läste det, säger han till Hockeypuls.

Marek Hrivik värvades sent till Leksand inför SHL–återkomsten i höstas, och har gjort stor succé. Slovaken har varit lagets kanske bästa spelare, och har noterats för 20 poäng på 36 matcher.

Slår nu tillbaka

Men hans framtid i klubben är osäker. Forwarden har ett utgående kontrakt, och förra veckan kom uppgifter om att han nästa säsong kan ersätta stjärnan Fredrik Händemark i Malmö Redhawks.

Leksand, SHL
190924 Leksands Marek Hrivik jublar efter 4-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Brynäs den 24 september 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Uppgifter som Hrivik nu slår tillbaka mot.

– Ja, jag såg att det var någonting med Malmö. Jag vet ingenting om det, om ingen annan har skrivit kontrakt där i mitt namn utan min vetskap. Jag har inte pratat med min agent så jag vet ingenting faktiskt, säger han till Hockeypuls.

Rasar mot uppgifterna

I uppgifterna, som kom från Kvällsposten, gick det även att läsa att Hrivik ”trivts i Leksand, men utanför isen har han haft svårt att trivas i en så liten ort” – någonting han nu rasar mot.

– Jag blev väldigt besviken när jag läste att jag inte skulle gilla Leksand eller människorna här. Eller vad det nu var, för det är totalt osant, säger han.

191228 Leksands Marek Hrivik under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Brynäs den 28 december 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Hrivik menar att Leksand är precis vad han förväntat sig.

– Jag visste mycket väl hur allt skulle vara i Leksand. Om jag skulle hata det så mycket skulle jag aldrig sajna med LIF. Jag kom från en säsong där jag inte spelade mycket och jag visste att det här är en perfekt plats att enbart fokusera på ishockey så därför vill jag komma hit. Jag står fast vid mitt beslut. Det här är ett fantastiskt ställe att bo och spela hockey vid, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!