Niklas Wikegårds stenhårda kritik – efter Marcus Högströms avstängning: ”Då har man inte…”

Djurgårdens Marcus Högström stängdes i efterhand av efter slaget mot Dennis Everberg tidigare i veckan.
Men Niklas Wikegård tycker det var för hårt – och kritiserar både hockeykollegor och Rögle-tränaren Cam Abbott.
– Våra kollegor säger att ”det var det fulaste man har sett”. Då har man inte hållit på länge med ishockey, säger Wikegård i C More.

Det var i tisdagens möte mellan Djurgården och Rögle som incidenten inträffade. Marcus Högström, som stod i båset, började tjafsa med Dennis Everberg på isen och situationen blev omtalad.

Slag i ansiktet

Högström tog tag i Everbergs klubba som i sin tur delade ut ett slag mot Djurgårdsbacken. Högström svarade med att riva av Everbergs hjälm och delade därefter ut ett hårt slag som senare visade sig handla om en hjärnskakning på Rögle-stjärnan.

191029 Djurgårdens Marcus Högström och Rögles Dennis Everberg i bråk under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Högström fick två minuters utvisning för händelsen men anmäldes inte till disciplinnämnden, någonting som fick flera hockeyexperter att reagera.

Hårda ord mot Högström

Sanny Lindström konstaterade att det bland annat var det ”fegaste han har sett”. Under onsdagskvällen kom beskedet att Högström anmälts och sedermera också fick ett straff.

Disciplinnämnde meddelade att Högström stängs av i tre matcher. Men en som inte anser att det borde ha varit en avstängning är Niklas Wikegård.

Niklas Wikegårds kritik

I C More-studion konstaterar han att det hade räckt med en femminutersutvisning, samt att kritiken mot Högström ”är överdriven”.
– Det är extremt olyckligt och tråkigt att han (Dennis Everberg reds anm.) får en hjärnskakning, men jag tyckte inte det var en jättegrej, säger han och fortsätter:
– Det kanske skulle varit en femma, men vissa kollegor säger att ”det var det fulaste man har sett”. Då har man inte hållit på länge med ishockey.

Expertkollegan Johan Tornberg säger å andra sidan att en avstängning är rätt väg att gå för att få bort liknande situationer från isen.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Wikegård menar att Everberg själv kunde ha åkt därifrån för att undvika situationen. Men en som också får kritik är Rögle-tränaren Cam Abbott.

”Gör en grej av det”

Kanadensaren visades upp på läktaren i slutet av matchen.
– Cam Abbott gör en grej av det sista fem sekunderna när man visar att man är missnöjd i slutet av matchen. Jag tycker man lägger extremt mycket fokus på det här, säger Wikegård i C More.

Rögle vann matchen med 5-1, det bland annat efter Nils Höglanders läckra zorromål.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: SHL-lagets tunga nyförvärv efter tuffa hösten – värvar nu VM-guldhjälte