Efter stora vändningen – nu stängs SHL-stjärnan av för fula smällen: ”Våldsam och respektlös”

Marcus Högström anmäldes till disciplinnämnden i efterhand.
Nu stängs Djurgårdsstjärnan av i tre matcher för slaget på Dennis Everberg.
”Våldsamt och respektlös”, skriver DN.

Det är SHL:s kanske mest omtalade händelse den här säsongen: I matchen mellan Djurgården och Rögle så hamnade Marcus Högström och Dennis Everberg i ett bråk.

Klarade sig från anmälan

Everbergs klubba hamnade i Djurgårdens bås, varpå Marcus Högström, som alltså var i det, tog tag i klubben och rev sedan av Everbergs hjälm. Därefter utdelade han ett hårt slag i huvudet på Rögle-stjärnan, som senare konstaterades drabbats av en hjärnskakning.

Foto: Bildbyrån

Högström fick bara två minuters utvisning för händelsen, och klarade sig dessutom undan anmälan till disciplinnämnden. SHL menade att det saknades stöd för anmälan i regelboken, vilket rörde upp rejält med ilska i hockey-Sverige.

Stängs av i tre matcher

Men under onsdagskvällen kom det oväntade beskedet att SHL, tillsammans med hockeyförbundet, valt att göra en anmälan i efterhand för att ”få praxis i frågan”. Och nu har disciplinnämnden meddelat sin dom.

Foto: Bildbyrån

Marcus Högström stängs nu av i tre matcher. Disciplinnämnden skriver att det beror på följande punkter:

  • Förseelsen har föregåtts av ett lindrigare gruff av roughing-karaktär där Högström slagit av hjälmen på motspelaren, som inte varit inställd på en upptrappning av konfrontationen.
  • Slaget mot huvudet har skett uppsåtligen med kraft och från en upphöjd position i båset samtidigt som Högström hållit fast i motspelarens bakhuvud med sin andra hand.
  • Förseelsen är våldsam och respektlös.
  • Slaget har medfört stor risk för skada, vilket Högström måste ha insett.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!