Chockbeskedet: Trefaldige OS-mästaren förlamad – efter attacken i kroppen

Han har vunnit OS-guld 2008, 2012 och 2016.
Men nu har britten Pete Reed drabbats av det allra värsta.
38-åringen har blivit förlamad från bröstet och ned.

Med tre raka OS-guld och totalt fem VM-guld är Pete Reed en av Storbritanniens mest framgångsrika idrottare någonsin. Men nu har livet förändrats fullständigt för 38-årige roddaren.

OS-guldhjälten förlamad

Reed har nu gått ut på sociala medier för att berätta för världen att han har drabbats av en ryggmärgsstroke, som händer när blodet till ryggmärgen är avskuren. Den trefaldige OS-mästaren har nu blivit förlamad från bröstet och ned.

Pete Reed
Pete Reed. FOTO: Twitter

På Instagram beskriver han sitt tillstånd så här:
”Det finns en väldigt liten chans att jag aldrig kommer att återhämta mig, och det finns en väldigt liten chans att jag bli helt återställd. I vilken utsträckning det blir beror på skadans omfattning och hur bra rehabiliteringen går”, skriver Pete Reed på Instagram.
”Läkarna vet inte vad som orsakade det. Annars var det goda nyheter. Mina armar är fortfarande starka och min hjärna är lika medelmåttig som den var innan”.

Ville göra OS-comeback

Pete Reed avslutade roddkarriären efter OS-guldet senast i Rio 2016. Han funderade även på att göra comeback till OS i Tokyo 2020, men det blir inte av nu.

Pete Reed
Pete Reed. FOTO: Twitter

Britten har totalt vunnit 3 OS-guld, 5 VM-guld, 3 VM-silver, 1 EM-silver och 1 EM-brons under sin framgångsrika karriär. Nu väntar en tuff rehabilitering för att återvända till ett vanligt liv igen.

LÄS MER: Magnus Wislander tillbaka på jobbet igen – efter sin otäcka stroke: ”De trodde inte det var sant…”