Charlotte Kalla i drama på glaciären – knockad av rysk ledare: ”Jag bara skrek”

Det bara small när en rysk ledare knockade svenskan.
Nu berättar Charlotte Kalla om dramat på glaciären.
– Jag bara skrek: ”Vad är det som händer?”, säger hon till SportExpressen.

Svenska damlandslaget är just nu i italienska Val Senales för att ladda upp inför kommande skidsäsongen. På en glaciär drygt 3 000 meter upp drillas Charlotte Kalla, Ebba Andersson och de andra landslagsåkarna i flera timmar per dag.

Charlotte Kalla i drama

Nu berättar Kalla om dramat hon var med om på glaciären. När en rysk ledare knockade henne under landslagslägret. Svenskan hade böjt sig ned för att spänna på skidorna när det bara small till.
– Jag skulle bara ta på mig skidorna, men… blev fälld av en rysk ledare som kom kanandes ner för backen, säger Kalla till SportExpressen.
– Jag bara skrek: ”Vad är det som händer?”

Charlotte Kalla
191027 Charlotte Kalla under en träning med Sveriges skidlandslag den 27 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Det var den ryske herrtränaren Markus Cramer som tappade balansen helt och hållet på den isiga glaciären. Sekunden senare ramlade han rakt över Kalla.

Knockad av rysk ledare

Cramer erkänner också att han blev rejält rädd för att det var just Kalla han ramlat in i.
– Det var ju så halt. Jag hade redan fallit ordentligt en gång och skadat handen bara ett par minuter tidigare. Och sedan föll jag igen – och knockade Charlotte Kalla. Tänk vilka rubriker det blivit i Sverige om jag skadat Kalla ordentligt? Herregud, berättar ryske ledaren för kvällstidningen.

Charlotte Kalla
191026 Charlotte Kalla under en träning med Sveriges skidlandslag den 26 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Men som tur var slutade allt bra och både Kalla och Cramer kunde resa på sig utan några skador. Och i efterhand erkänner svenska skiddrottningen att man bara kan skratta åt smällen på glaciären.

LÄS MER: Charlotte Kalla bryter den 9 år långa herrdominansen – skiddrottningen slår Zlatan