Roger Rönnbergs stora ilska efter beskedet från SHL: ”Pinsamt – skriker dubbelmoral!”

Djurgårdens Marcus Högström sänkte Rögles Dennis Everberg.
Nu rasar Frölunda-tränaren Roger Rönnberg.
– Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, säger han till Rakapuckar.

SHL:s stora snackis i veckan har varit Marcus Högströms smäll på Dennis Everberg, i Rögles övertygande 5-1-seger på Hovet. Dif-stjärnan stod då i båset och hamnade i gruff med Everberg, som var på isen.

”Bland det fegaste jag sett”

Högström tog först tag i Everbergs klubba, och slog sedan Rögle-stjärnan som föll till isen. Det står nu klart att Everberg ådrog sig en hjärnskakning – men Högström klarade sig utan avstängning.

Foto: Bildbyrån

Flera kritiska röster har höjts mot situationsrummet, som inte valde att anmäla situationen till disciplinnämnden.

”Jag tycker att Marcus Högströms agerande var idiotiskt och kan sträcka mig så långt och säga att gårdagens tjuvsmäll är bland det fegaste jag sett den här säsongen. Klart som tusan att den skulle ha anmälts från SHL som ofta och gärna pratar om spelarnas säkerhet”, skrev bland andra Sanny Lindström.

Rönnbergs ilska

Nu ställer sig även Frölundas tränare Roger Rönnberg frågande till beslutet.

– Jag är jättejätteförvånad. Om vi tycker i svensk hockey att det där bara är en tvåa, vad fan kallar man det för … skenheligt, vad är ordet? Vi gör om regler på late hit och en massa annat för att få ner skador och så tillåter vi det här. Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, säger han till Rakapuckar.

Roger Rönnberg, Frölunda
190914 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Brynäs 14 september 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Domarchefen Tomas Thorsbrink förklarade det hela med att det bara är ett slag med handske på. En förklaring som Rönnberg inte köper.

– Pinsam förklaring. Om detta inte är försök att skada, vad är då försök att skada?

Dela för att berätta vad du tycker om det här!