Nicklas Lidström öppnar upp om Babcocks skräckvälde – och Franzéns mardröm: ”Jag tycker synd om honom…”

Mike Babcock fick sparken av Toronto Maple Leafs.
Sedan dess har flera NHL-profiler vittnat om hur skandaltränaren behandlat sina spelare.
Nu öppnar även svenske NHL-legendaren Nicklas Lidström upp om förre tränaren.

Det började med att Mike Babcock fick sparken av Toronto Maple Leafs och sedan har flera huvuden fått rulla. Där flera spelare har vittnat om Babcocks skräckvälde i NHL.

NHL-tränare anklagas

Men även NHL-tränarna Bill Peters och Marc Crawford har blivit utpekade och anklagade för fysiskt våld, rasism och även psykisk terror. Flera erfarna NHL-tränare är verkligen i blåsväder för sina sätt att behandla spelare.

Johan Franzén, Detroit Red Wings
120514 Ishockey, VM, träning, Sverige: Johan Franzén tränade trots sin skadade näsa. © Bildbyrån – 86169

En av de mest utsatta av Babcock var svenske Johan Franzén som vittnat om mardrömmen i Detroit Red Wings. Där förre NHL-spelaren beskriver tränaren som ”den värsta jag någonsin träffat”.

Lidström om Franzén

Nu berättar även Detroit-lagkamraten Nicklas Lidström om hur det var att ha Babcock som tränare. Samt hur Franzén behandlades.
– ”Babs” var en krävande tränare som hade sina lag förberedda för match. Han kunde vara tuff mot sina spelare och han var inte populär hos alla. Det ”Frasse” berättar om att han var rädd för att vara i ishallen, det kände jag inte till. Det han gjorde mot Mitch Marner var inte schysst och det tycker jag inte man ska utsätta sina spelare för, säger ”Lidas” till Sportbladet.
– Jag märkte att han (Babcock) kunde vara tuffare mot vissa spelare. Att han kunde vara på vissa spelare hårdare på match och träning.

Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
190921 Nicklas Lidström på läktaren under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Frölunda den 21 september 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Svenske NHL-legendaren Lidström har tagit del av och blivit berörd av Franzéns berättelse om tiden i Detroit.
– Jag tycker synd om Johan när jag hör hans berättelse. Jag vet om hans problem med hjärnskakningarna men kände inte till att han mådde så dåligt efter hur han blev behandlad av Babcock, säger Lidström till kvällstidningen.

Förutom att Babcock fått sparken av Maple Leafs så har Bill Peters även fått lämna Calgary Flames. Medan Marc Crawford blivit avstängd av Chicago Blackhawks tillsvidare.

LÄS MER: Ovechkins stora kärleksförklaring till radarpartnern Bäckis: ”Han ville men jag sa nej…”