Vännernas fina stöd till Johan Franzén i den tuffa kampen: ”Folk har inte vetat om…”

Förre NHL- och Tre Kronor-spelaren Johan Franzén är inlagd på institut för sina hjärnskakningar.
Nu håller nära vännerna Niklas Kronwall och Nicklas Lidström tummarna för hans välmående.
– Det finns ju en sida som folk inte vetat om…, säger Kronwall till SportExpressen.

Johan Franzén är mitt inne i ett helvete efter hockeykarriären. Den förre NHL- och Tre Kronor-hjälten lider fortfarande oerhört mycket av sviterna efter flera hjärnskakningar.

I dagarna har 38-åringen lagts in på ett institut i sin kamp för må bättre. I måndags gick frun Cissi Franzén ut och berättade om den tuffa tillvaron.
”Den senaste månaden har varit väldigt dålig. Något behöver hända och jag är så tacksam över att vi hittade den här fantastiska platsen”, skrev hon i sin blogg.

Kronwall: ”Fruktansvärt…”

Nu går även förra lagkamraterna och nära vännerna Nicklas Lidström och Niklas Kronwall ut och berättar om Franzéns jobbiga kamp.
– Det är fruktansvärt. Det finns ju en sida av det här, som folk inte vetat om och som inte lyfts fram. Vad folk pratar om är hur mycket pengar vi tjänar och så, men det finns en baksida, som bör lyftas fram, säger Kronwall, som vetat om problemen men inte velat säga något, till SportExpressen.
– Nu är det hennes (Cissi Franzén) egna ord och att vi andra inte ens kan föreställa oss vad de går igenom. Jag hoppas att de kan hitta nya verktyg och nya vägar att gå för att Johan ska må bättre. Hockeyn är en sak, men i det stora hela är det ingenting. Det här handlar om det vardagliga livet. Och vad som är viktigt i tillvaron.

Lidas stöd till lagkamraten

Även Lidström vill skicka sitt stöd till förre lagkamraten i Detroit under den här tuffa tiden.
– När jag och ”Homer” (Tomas Holmström) var över förra hösten var vi ute och åt lunch med Johan. Då berättade han att det gick upp och ner, men att det just då var rätt uppåt. Han var vid gott mod och hade en bra period då, säger Lidas till kvällstidningen.

Senaste dagarna har en stor mängd lyckönskningar, kärlek och stöttning skickats till Johan Franzén via sociala medier. Och förre hockeyspelaren skickar nu även en hälsning till alla som stöttar, via frun Cissi Franzén.
”Han är tacksam för alla fina kommentarer”, skriver hon i ett sms till SportExpressen.

Dela artikeln för att skicka dina tankar till Johan Franzén under sin svåra tid!

LÄS MER: Den gången Johan Franzén stod för en historisk monstermatch

Förre Tre Kronor-hjälten vårdas på intensiven – nu berättar frun om helvetet efter karriären

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);