Förre Tre Kronor-hjälten vårdas på intensiven – nu berättar frun om helvetet efter karriären

Förre Tre Kronor-hjälten vårdas på intensiven – nu berättar frun om helvetet efter karriären

Den förre Tre Kronor-stjärnan Johan Franzén, tvingades avsluta karriären i förtid efter alla hjärnskakningar. 
Nu berättar hans fru, Cecilia Franzén, att maken har blivit inlagd på ett intensivbehandlingshem. 
”Det är inte lätt att leva med en man som har en hjärnskada”, skriver hon på sin blogg.

Johan Franzén var en bärande spelare i både Detroit Red Wings och Tre Kronor under flera års tid. Tack vare sin uppoffrande spelstil och stora målsinne blev han en stor favorit bland fansen. Franzén gjorde totalt elva säsonger i Red Wings och var dessutom med och tog VM-guld med Sverige 2006.

Lade av i förtid efter hjärnskakningarna

Dessvärre drabbades Franzén av hjärnskakningar inte mindre än fem gånger under karriären. Som en följd av det tvingades han lägga skridskorna på hyllan vid 35-års ålder. Han gjorde ett sista comebackförsök under våren 2015, men sviterna av smällarna mot huvudet blev för svåra.

Den tidigare Tre Kronor-stjärnan har vid flera tillfällen berättat om den tunga tiden efter karriären och hur hjärnskakningarna påverkat hans liv.
– Vissa dagar när jag kör bil snurrar det till lite men håller jag mig bara i min egen fil så är det oftast lugnt, sa Franzén till SportExpressen 2014.

I en annan intervju med Sportbladet har han sagt att symptomen varit så kraftiga att han inte ens orkat umgås med sina söner.

Vårdas på intensiven

Nu berättar hans fru, Cecilia Franzén att maken är inlagd på intensivvårdbehandlingshemmet Marcus Brain Health. De är specialister på att behandla hjärnskador och brukar bland annat behandla krigsveteraner samt idrottare med hjärnskador.
”Det är inte lätt att leva med en man som har en hjärnskada, det är som en berg-och-dalbana. Men jag gör mitt bästa för att vi ska ta oss till en bättre plats, och även våra två söner som förtjänar det bästa”, skriver hon på sin blogg.

Hon skriver samtidigt att behandlingen gett resultat och att Johan mår allt bättre.
”För första gången är vi hoppfulla kring framtiden, och Johan mår mycket bättre sedan han startade behandlingen. Det kommer inte att bli lätt, men nu har vi en plan för hur han ska gå framåt”.

LÄS MER: Franzéns känslosamma ord om de tuffa plågorna

Alla styrkekramar till familjen. Krya på dig, Johan!