Ovechkins stora kärleksförklaring till radarpartnern Bäckis: "Han ville men jag sa nej..."

Ovechkins stora kärleksförklaring till radarpartnern Bäckis: ”Han ville men jag sa nej…”

Nicklas Bäckström har valt att förhandla sitt nya kontrakt på egen hand.
Även om han fick ta emot en stor kärleksförklaring från radarpartnern Alexander Ovechkin.
– Ovechkin ville bli min agent, men jag sa nej, säger ”Bäckis” till Washington Post.

Han är just nu inne på sitt tionde och sista kontraktsår hos Washington Capitals. Tioårskontraktet värt 700 miljoner kronor är på väg att ta slut för Nicklas Bäckström.

Bäckström utan agent

Inför säsongen valde ”Bäckis” att bryta samarbetet med agenten Mark Levine och svensken kommer nu att förhandla med Capitals helt själv.
– Jag känner att jag har varit här tillräckligt länge och att jag har sett allt, och jag tror inte att det finns något att dölja. Jag bara kände att jag ville göra det här på egen hand, säger Bäckis till Washington Post.

Nicklas Bäckström, Alexander Ovechkin
150120 Washingtons Nicklas Bäckström och Alexander Ovechkin jublar efter 4-2-målet under ishockeymatchen i NHL mellan Washington Capitals och Edmonton Oilers den 20 januari 2015 i Washington. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86913

Men det verkar inte gå jättebra för förhandlaren Bäckström.
– Jag har inget kontrakt nästa är, så det går inte så bra för mig, tror jag. Vi pratar och vi får se vad de vill göra, det är mycket upp till dem, säger han till tidningen.

”Jag sa nej till Ovechkin”

Det råder ändå en ömsesidig vilja hos både Bäckström och klubbens general manager Brian MacLellan att hitta en lösning för ett kontrakt som gäller flera säsonger framöver. Även radarpartnern Alexander Ovechkin vill göra sitt yttersta för att få Bäckis att stanna.

Nicklas Bäckström, Alexander Ovechkin
180811 Washington Capitals Nicklas Bäckström under firandet med Stanley Cup-pokalen som visas upp i Gavlerinken den 11 augusti 2018 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Ryssen förhandlade fram sitt nuvarande kontrakt helt utan agent redan 2008. Då han som 22-åring skrev på ett kontrakt för 13 säsonger värt över 100 miljoner dollar.
– Han ville vara min agent, faktiskt. Men jag svarade: ”Nej, men tack för erbjudandet ändå”, säger Bäckström till tidningen.

Ovechkins kärleksförklaring

Ovechkin erkänner att han inte ens vill tänka tanken att inte få spela bredvid Nicklas Bäckström i Washington Capitals. Den allra finaste kärleksförklaringen till bästa vännen.
– Det han har gjort för laget och staden borde vara för evigt. Jag hoppas att han skriver ett långtidskontrakt och att han vill spela till den sista dagen. Han har sitt arv här och jag tror inte det skulle vara roligare för honom att spela i något annat lag, säger Ovechkin till Washington Post.

Nicklas Bäckström har spelat i Washington Capitals sedan 2006, har gjort 891 poäng på 918 NHL-matcher och hade en nyckelroll vid Stanley Cup-vinsten 2018.

LÄS MER: Bomben i NHL: Jättestjärnan kan nu bytas bort – efter 21 poäng på 25 matcher