Svenskstjärnan om stora mardrömmen under skandaltränaren: ”Den värsta jag någonsin träffat”

Fler och fler vittnar om demontränaren Mike Babcocks skräckmetoder.
Nu öppnar Johan Franzén, Detroit Red Wings-profil, upp om åren med Babcock.
– Han är en fruktansvärd människa, den värsta person jag har träffat, säger han till Expressen.

Mike Babcock fick tidigare under hösten sparken av Toronto Maple Leafs. Efter beskedet har flera tidigare spelare vittnat om att den ökände, legendariska tränaren, använt sig av vidriga metoder under sina år i NHL.

Attacken mot svensken

Flera spelare har öppnat om att Babcock varit som en mobbare, och bland annat gjort som vana att hänga ut spelare framför resten av laget. En som drabbats är Johan Franzén.

140117 Johan Franzén under en träning med NHL-laget Detroit Red Wings den 17 januari 2014 i Detroit. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I podcasten ”Spittin’ Chiclets” säger förre lagkamraten Chris Chelios att Babcock gick fruktansvärt hårt åt svensken, som drabbats av flera tuffa hjärnskakningar.

– Det gick så långt att stackars Johan, som vi inte visste led av hjärnskakningar och depressioner, bara bröt ihop. Han fick ett nervöst sammanbrott. Inte bara på bänken utan i ett av rummen efter matchen. Det är förmodligen det värsta jag någonsin sett, säger legendarbacken.

”En fruktansvärd människa”

I en intervju med Expressen bekräftar Franzén händelserna.

– Jag får rysningar när jag tänker på det. Det där var mot Nashville i slutspelet. Det var grovt, otäckt och chockerande. Men det var bara en av hundra grejer han gjorde. Toppen av ett isberg, säger han.

120514 Ishockey, VM, träning, Sverige: Johan Franzén tränade trots sin skadade näsa. © Bildbyrån

Franzén har en del positiva saker att säga om Babcocks egenskaper som tränare, men inte som person.

– Men sen är han en fruktansvärd människa, den värsta person jag har träffat. En mobbare som gav sig på folk, det kunde vara städare i arenan i Detroit eller vem som helst. Han hoppade på folk bara för att, säger han.

”Var livrädd att vara i ishallen”

Franzén berättar att han fruktade att ens vara i ishallen.

– Från 2011 var jag livrädd för att vara i ishallen. Jag fokuserade bara på att ta mig upp på morgnarna. Det var då han gav sig på mig för första gången och förra året var första gången som jag sov naturligt för första gången sen dess, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!