Svensksuccéns helmärkliga klassmål i natt – kommentatorerna fattar ingenting

Snacka om urladdning för Buffalo Sabres.
Laget vann med hela 7–1 mot New Jersey Devils efter bland annat ett klassmål av Victor Olofsson – som lämnade kommentatorerna förvirrade.

Buffalo Sabres fick en smakstart på säsongen, men har den senaste tiden haft det tyngre. I natt kom dock en rejäl urladdning mot New Jersey Devils.

Supermatchen i natt

Redan efter en period var ställningen 5–0(!) till Sabres. Det sista målet i perioden gjordes av svenske Rasmus Asplund, 22, som därmed noterades för sin första fullträff i Nordamerika.

Victor Olofsson firar sitt mål. Foto: Skärmdump/Viafree

Den förre Färjestad-spelaren hyllades stort efter milstolpen.

– Det var riktigt roligt att se, Rasmus har varit otroligt bra och nyttig för oss, och han har haft gott om lägen så det där förtjänade han, säger lagkamraten Johan Larsson till Aftonbladet.

Svenskens märkliga mål

Men han var inte den enda svensken som utmärkte sig. Just nämnde Johan Larsson stod för tre assist i matchen – och Victor Olofsson, succérookien, gjorde årets elfte mål.

Foto: Skärmdump/Viafree

Han fick en passning i offensiv zon och sköt ett patenterat slagskott i mål, men det var till stor förvirring, då nästan ingen tycktes veta var pucken faktiskt tog vägen, när den i själva verket fastnat i nätet.

– Den träffar stolpen… eller i mål!? Wow, jag visste inte att den gick i mål, jag kunde inte se den, säger kommentatorn.

Se målet och höjdpunkter här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!