NHL-svenskens fina initiativ för hockeybarnen i Mora

Först gav bröderna Sedin tillbaka till barnen i Örnsköldsvik. Nu går NHL-proffset Mattias Ekholm i samma fotspår och startar upp en hockeyskola i Mora.

I höstas valde bröderna Sedin att göra något för barnen i Örnsköldsvik och skänkte ett miljonbelopp till att bygga nya isbanor för spontanhockey. Nu tar Nashville Predators svenske back Mattias Ekholm initiativet till att hjälpa hockeybarnen i hemorten Mora. Tillsammans med Mora IK och Dalakraft startar han upp ”Sveriges billigaste hockeyskola”.

Målet är att starta hockeyskolan sommaren 2017. Ekholm, som gick hockeygymnasiet i staden och spelade i Mora IK i två säsonger, vill erbjuda en veckas hockeyskola för endast 1500 kronor. Allt för att så många barn som möjligt oavsett ekonomisk situation ska ha råd att spela hockey.
– Jag vill att alla hockeyälskande barn och ungdomar ska kunna välja en hockeyskola som inte gör skillnad på deras ekonomiska förutsättningar [….] Jag längtar redan till att se de första spelarna snöra på sig sina skridskor, säger Ekholm till Mora IK:s hemsida.

Den 26-åriga svensken kommer själv inviga hockeyskolan och ge råd och tips om träning och utrustning.

LÄS MER: Henrik Lundqvists oerhört fina gåva till hockeybarnen i Göteborg

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.