Henrik Lundqvists oerhört fina gåva till hockeybarnen i Göteborg

Henrik Lundqvists oerhört fina gåva till hockeybarnen i Göteborg

Henrik Lundqvist är en av svensk hockeys och NHL:s allra största stjärnor. Men New York Rangers-målvakten glömmer aldrig hur allting började och ska nu hjälpa fler barn att hitta till glädjen i hockey. Svenske målvakten, som laddar för World Cup just nu, har bestämt sig för att donera mycket välbehövlig hockeyutrustning för att hjälpa sin förra klubb Frölunda HC.

Lundqvist ska tillsammans med NHL:s spelarorganisation (NHLPA) skänka 60 upplagor av hockeyutrustning till barn och ungdomar i Göteborg.
– Vi har såna här projekt i New York och det är kul att kunna göra något här hemma med Frölunda också, säger ”Henke” till Frölundas officiella webbplats.

Frölunda lovar att använda utrustningen för att locka fler barn till hockeyn, en sport som ofta väljs bort på grund av den dyra utrustningen.
– Den här gåvan gör att vi och hela regionen kan locka fler barn och ungdomar till ishockey. Alla blir inte NHL-proffs som Henrik, men de blir kanske tränare, ledare eller supportrar. Det viktiga är att skapa ett livslångt intresse för hockey, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler till klubbens webbplats.

LÄS MER: Henrik Lundqvist får Sveriges finaste idrottspris.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig hockeynörd.