NHL-svensken förlänger kontraktet med sex år – får över 200 miljoner kronor.

NHL-klubbarna fortsätter att förlänga kontrakten med sina svenska spelare. Den senaste tiden har både Jakob Markström förlängt med Vancouver Canucks och Filip Forsberg fått ett nytt drömkontrakt med sitt Nashville. Nu är det dags för näste svensk att skriva på ett nytt kalaskontrakt. Carolina Hurricanes har valt att förlänga med Victor Rask över en sexårsperiod, som ger honom dryga 200 miljoner kronor i lön.

Den 23-årige centern, som draftades av Carolina i den andra rundan 2011, gjorde sin bästa NHL-säsong förra året och stod för 48 poäng under sina 80 matcher. Den forne Leksandsspelaren har imponerat stort på Carolinas general manager Ron Francis, som meddelar att Rask kommer att ha en stor roll i framtidens Hurricanes.
– Victor har blivit bättre för varje säsong som han varit en del av vår organisation. Han spelar en stor roll i lagets nutid och framtid och vi är överlyckliga över att kunna skriva ett långtidskontrakt med honom, säger Francis till Carolinas hemsida.

Svenskens nya kontrakt, som ger honom omkring 34 miljoner kronor om året, gör honom till klubbens fjärde bäst betalda spelare.

LÄS MER: Svenske talangen hyllas stort under NHL-klubbens utvecklingsläger.

VictorRaskCarolina

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.