Svenske talangen hyllas stort under NHL-klubbens utvecklingsläger.

Färjestads Rasmus Asplund har gjort det väldigt bra under Buffalo Sabres utvecklingsläger. 18-åringen som är draftad av NHL-klubben har under dessa dagar hyllats av AHL-coachen Dan Lambert, som kan tänka sig att se svensken spela AHL-hockey redan till hösten.
– När man coachar brukar man alltid lägga lite mer märke till vissa spelare direkt, säger Lambert till NHL.com.

Efter att Buffalo trejdat upp sig från 38:e till 33:e-valet under midsommarhelgens draft valde klubben att plocka åt sig Färjestadstalangen Asplund. Nu har han, tillsammans med en hel del andra svenskar, varit på plats för att delta under klubbens utvecklingsläger och gjort det oerhört imponerande.
– Han var väldigt stabil, var riktigt bra på tekningar och är extremt smart. Han gjorde några riktigt bra grejer och försökte genomföra några spel vi hade gått igenom också. Det är det man vill ha, säger AHL-tränaren Lambert.

Rasmus Asplund själv är dock inte helt säker på att flytta över redan till kommande säsong, utan har siktet inställt på att fortsätta ett år till i SHL – för att utvecklas ytterligare.
– Vi får se vad om händer efter campen. Mitt mål är att få vara med på den stora campen och där kämpa för att ta en plats. Jag tror jag behöver ett år till i Sverige för att få en större roll, för att växa och bli större och ha mer istid i powerplay och boxplay. Det är den spelaren jag vill vara på isen, säger Asplund.

Bland de andra svenskarna på plats under lägret finns nya Buffalokamraten Alexander Nylander samt Jonas Johansson, Victor Olofsson och Daniel Muzito-Bagenda.

LÄS MER: Alexander Nylanders stora show under Buffalos utvecklingsläger.

RasmusAsplund

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.