Svenske målvaktens nya kalaskontrakt i NHL: ”Jag älskar att spela här”.

Vancouver Canucks väljer att förlänga med svenske World Cup-målvakten Jacob Markström, med ett kontrakt som sträcker sig till 2020. Det nya treårskontraktet visar att Vancouver verkligen tror på Markström, som nu på allvar ska ta upp kampen om den första målvaktsposten mot Ryan Miller.

Förra säsongen utmanade 26-åringen den tidigare ohotade ettan Miller rejält och spelade 33 matcher. Och kvittot på att han har gjort det bra är den nya lönen på 95 miljoner svenska kronor.
– Det känns fantastiskt och väldigt roligt. Jag känner verkligen att klubben tror på mig och jag trivs otroligt bra i Vancouver som stad. Jag tror på laget och älskar att spela i Vancouver, säger Markström till SportExpressen.

Just nu, inför stundande World Cup, är Markström i Gävle för att vila upp sig inför turneringen på bästa sätt. Han menar att efter World Cup-turneringen är slut drar den långa NHL-säsongen igång och då vill Markström vara redo att utmana Miller som sitter på ett utgående kontrakt.
– Jag är hemma i Gävle nu och kör fys, går på is om någon vecka och då gäller det att försöka se till att formen är så hög som möjligt och sen trycka på rejält i träningen eftersom det är en lång säsong i NHL som väntar efter World Cup.

LÄS MER: Här är Loui Erikssons nya klubbadress.

jacobmarkstrom

Älskar du Tre Kronor? Gilla Sportbibeln.