Nytt drömkontrakt till Filip Forsberg: ”Han kan bli bäst i världen”.

Filip Forsbergs framgångssaga i NHL har fått ett kapitel. I dag skrev 21-åringen på ett nytt sexårskontrakt med Nashville Predators som gör honom till en av de bäst betalde svenskarna i hela NHL.

Efter den enorma succén som lagets bäste poängplockare senaste två säsongerna kommer Forsberg att belönas med ett monsterkontrakt värt 36 miljoner dollar, runt 306 miljoner svenska kronor. Det ger svensken en årslön på 6 miljon dollar, 51 miljoner kronor.
– Filip är en av de mest talangfulla och dynamiska spelare vi någonsin haft i den här organisationen och kommer att vara väldigt viktig när det gäller våra framgångar kommande sex åren, säger Nashvilles general manager David Poile till klubbens webbplats i och med offentliggörandet.
– Vi har redan sett hans kvalitet, spelförståelse och teknik men han har ännu inte nått toppen av sin förmåga. Vi har fullt förtroende för att han kommer blomma ut och bli en av de bästa i världen.

I och med det nya kontraktet har Forsberg bara Henrik Lundqvist, Henrik Zetterberg, Nicklas Bäckström, bröderna Henrik och Daniel Sedin, Alexander Steen och Erik Karlsson framför sig i den svenska lönelistan i NHL. Forsberg har hittills producerat 133 poäng på 182 NHL-matcher.

LÄS MER: 6 anledningar till varför Filip Forsberg är vår nya superstjärna i NHL.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.