NHL-stjärnan Lucas Raymond toksågas efter draget i VM – pekades plötsligt ut av domaren: ”Det får inte ske”

Lucas Raymond satt på bänken – när han plötsligt visades ut.
Efter vinsten mot Danmark i VM så rasade Mikael Renberg mot NHL-stjärnan.
– Det får inte ske, säger SVT-experten.

Tre Kronor har fått en strålande start på årets VM och med sex spelare matcher ligger Sverige tvåa i gruppen, bara en poäng efter USA. Sveriges enda poängtapp kom mot värdnationen Finland, där det krävdes straffar för att säkra extrapoängen.

Totala hjärnsläppet

Sverige möter på tisdagen USA, och har då chansen att säkra gruppseger och en lättare väg till en eventuell VM-medalj. På måndagen kom Sveriges femte vinst i årets mästerskap, men det var en skakig start mot Danmark, som tog ledningen i matchen redan i den tredje minuten.

230522 Lucas Raymond of Sweden during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Denmark and Sweden on May 22, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men sedan klev Lucas Raymond in i handlingarna. NHL-stjärnan, som är en av Detroit Red Wings mest lovande spelare, assisterade fram till Sveriges 2-1-mål, och gjorde senare själv målet som betydde 3-1. Men det var inte uteslutande bra saker från Raymond under matchen. Han hann även med att dra på sig en utvisning – som toksågades av SVT:s Mikael Renberg.

LÄS MER: Nya, svenska kritiken mot Finland – efter allt tjafs i hockey-VM: ”Vad är det med finländarna?”

Expertens jättekritik

Sverige hade redan en spelare i utvisningsbåset när Raymond – från Sveriges bänk – tog tag i en dansk spelares klubba. Domaren blåste plötsligt av spelet, åkte fram till Raymond och visade honom till utvisningsbåset. Danmark fick chansen att spela fem mot tre – och experten Renberg var vansinnig.

– Väldigt onödig utvisning. Det får inte ske. Sam Hallam är nog inte nöjd med det, säger han.

Foto: SVT

Sverige lyckades till slut reda ut utvisningarna, och vann senare med 4-1, trots Raymonds oerhörda hjärnsläpp. Efteråt var stjärnan fåordig om situationen.

– Jag vet inte… Jag låter domarna sköta sitt, jag väljer att inte prata om det, säger han till SVT.

LÄS MER: Rasmus Dahlin erkänner efter alla spekulationer – därför nobbade han hockey-VM: ”Var sugen, men…”