Rasmus Dahlin erkänner efter alla spekulationer – därför nobbade han hockey-VM: ”Var sugen, men…”

Först ryktades det att Rasmus Dahlin var klar för hockey-VM.
Men sedan kom plötsliga beskedet att han tackat nej ändå.
Nu berättar svenske NHL-stjärnan vad som egentligen hände.

Senaste NHL-säsongen blev en riktigt storsuccé för Rasmus Dahlin som slog nytt personbästa för Buffalo Sabres. 23-åringen lyckades nå hela 73 poäng på 78 NHL-matcher och blev den sjätte bäste backen i poängställningen.

Dahlin till VM

Men trots det så missade svenske NHL-backen och hans Sabres Stanley Cup-slutspelet återigen. Därför väcktes hoppet om att få se Dahlin i den blågula landslagsdressen för ännu ett hockey-VM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tre Kronor, hockey-VM
230520 Oscar Lindberg, Lucas Raymond, Fabian Zetterlund and André Petersson of Sweden celebrate 4-0 during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Sweden and France on May 20, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0471

Det kom också tidigt uppgifter på att Tre Kronor skulle få drömförstärkning i både Elias Pettersson och Rasmus Dahlin. Men först sket det sig med Pettersson på grund av för dyr försäkring och därefter kom även beskedet att Dahlin faktiskt tackat nej.

LÄS MER: NHL-busen går till stenhård attack efter jätteskandalen som alla pratar om i hockey-VM: ”Skamligt”

”Jag var sugen”

På söndagen gästade stjärnbacken NHL-studion hos Viaplay för att berätta sanningen om VM-nobben och vad som faktiskt fick honom att ändra sig.
– Det är alltid en jättestor ära att få vara med på ett VM, säger Dahlin i tv-studion.
– Men jag har spelat under en längre period med mycket skador. Så den här sommaren blir väldigt viktig för mig att rehabilitera och göra mig redo för att nå en slutspelsplats nästa år. Jag tror det är viktigt för att min kropp behöver den här tiden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hockey-VM, Rasmus Dahlin

Rasmus Dahlin erkänner att han var sugen och har hade en längre kontakt med Tre Kronor om just hockey-VM.
– Vi har haft en god kontakt och jag har pratat väldigt mycket med dom under säsongen. Jag var väl sugen, absolut. Men mot slutet på säsongen blev det beskedet att det inte blev någonting. Men jag ser en ljus framtid för Tre Kronor och det ser väldigt bra ut just nu, säger 23-åringen till tv-kanalen.

LÄS MER: SVT:s tydliga svar – slår tillbaka efter ilskan under hockey-VM som alla pratar om: ”Det är absolut inte så”

Utan drömförstärkning från NHL har Tre Kronor ändå gjort väldigt bra ifrån sig och fått en drömstart på hockey-VM. Fem segrar på fem matcher har det blivit för Sverige som redan är klart för VM-kvartsfinal.
– De har ett bra lugn i sin spelidé och en väldigt bra defensiv. De spelar en rolig hockey men defensiven sticker ut mest. Jag tror att det kan bli riktigt bra, säger Dahlin om det svenska VM-laget.

Vad tycker du om att Rasmus Dahlin tackade nej till VM? Dela artikeln och säg din åsikt!