SVT:s tydliga svar – slår tillbaka efter ilskan under hockey-VM som alla pratar om: ”Det är absolut inte så”

Sam Hallam klev ur SVT:s studio – och var inte nöjd med programledaren Johan Kücükaslan.
Nu slår SVT tillbaka.
– Det är viktigt i den rollen som Johan har att inte bara nöja sig, säger SVT:s sportchef Max Bursell till Expressen.

Flera medier hade rapporterat om att William Nylander var klar för VM, och det var ingen hemlighet att han ville spela. Nylander pratade om det direkt efter att Toronto åkte ur NHL-slutspelet, men sedan blev det tyst, och dagarna gick utan något besked.

Omtalade orden

I helgen kom till sist beskedet att det inte blir någon Nylander för Tre Kronor i årets VM. I Nordamerika kom uppgifter om att det berodde på att Nylander inte ville ta sin lillebror Alex plats i truppen, men från landslaget har det varit tyst. Varför Nylander inte ansluter till VM tycks vi inte få veta, men SVT gjorde ett ordentligt försök att få svar ur förbundskapten Sam Hallam under helgen.

Foto: SVT

När Hallam besökte tv-kanalens studio fick han följande fråga från Johan Kücükaslan:

– Var det ett beslut från dig att han inte platsar i truppen då? När en spelare säger att han vill spela, av den kalibern?

Det fick Hallam att ryta ifrån.

– Nu har vi valt att hålla en linje. Men när du säger så är du otroligt arrogant. Du pratar om en världsspelare, William Nylander. Frågan är dåligt ställd, sa han.

LÄS MER: Oväntade uppgifterna i Nordamerika: Därför nobbade William Nylander VM – sanningen om världsstjärnan

SVT:s svar

Intervjun fick rejäl uppmärksamhet inom hockey-Sverige, och precis alla tyckte till om huruvida Hallam hade rätt i sina svar, eller om det faktiskt var att gå över gränsen. Nu uttalar sig SVT om det hela.

– Det är en diskussion där Johan försöker få svar på vad det egentligen som hänt med William Nylander och där det inte går att få ut så mycket. Så formulerar han den frågan och det är live-tv, jag tror inte det blev exakt som han tänkt sig, säger sportchefen Max Bursell till Expressen.

Tre Kronor, Sam Hallam, hockey
230212 Head coach Sam Hallam of Sweden during the Beijer Hockey Games final between Sweden and Finland on February 12, 2023 in Malmö. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0446

Samtidigt menar Bursell att Kücükaslan inte gjort något arrogant, utan att han helt enkelt sökte svar från förbundskaptenen.

– Det är viktigt i den rollen som Johan har att inte bara nöja sig, utan verkligen försöka få de här svaren som många i vår publik vill veta. Det är absolut ingen arrogans, det är jag säker på, utan han försökte bara ta reda på vad som hänt.

LÄS MER: Okända dramat i hockey-VM – svensken hyllas nu för hjältedådet mot finländaren: ”Hade krossat honom”