Oväntade uppgifterna i Nordamerika: Därför nobbade William Nylander VM – sanningen om världsstjärnan

Sverige hoppades in i det sista.
Men det blir inget VM för William Nylander.
Nu kommer uppgifter om varför.

William Nylander är en av våra absolut största stjärnor i NHL, och det var därför många som direkt började hoppas när hans Toronto Maple Leafs åkte ur NHL-slutspelet tidigt i den andra rundan. Nylander sa dessutom direkt att han var positivt inställd till VM-spel.

Nobbade VM-spel

Flera uppgifter i Sverige pekade dessutom på att Nylander var helt klar för spel, men sen hände… ingenting. Samtidigt som Nylanders lagkamrat dök upp i Finland för att spela med Tre Kronor så lös Nylander med sin frånvaro. Och till slut kom alltså beskedet som många fruktade.

William Nylander, hockey-VM
220526 William Nylander of Sweden looks dejected after the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship quarterfinal game between Sweden and Canada on May 26, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0402

Under helgen meddelade Sam Hallam att han väljer att köra på den truppen så är i Finland, och därmed så blir det inget VM för storstjärnan Nylander.

– Den truppen vi har precis här och nu är den vi siktar på att gå med resten av VM. Det som kan ändra det är eventuella skador. Vi känner att tidsfaktorn är en del och vi har haft en del dialog under veckan med olika parter och kommit i dag har vi tagit beslutet att det här är den truppen vi går med, sa Hallam.

LÄS MER: Okända dramat i hockey-VM – svensken hyllas nu för hjältedådet mot finländaren: ”Hade krossat honom”

Avslöjar sanningen

Men varför Nylander inte anslöt har varit okänt. Landslaget har inte velat svara tydligt på frågan, men nu kommer uppgifter i Nordamerika om det hela. Enligt ansedda journalisten Chris Johnston så ska det röra sig om att Nylander inte ville komma in sent och ta någons plats i truppen. Särskilt då den spelaren mycket väl hade kunnat vara Williams lillebror, Alexander.

Sam Hallam, Tre Kronor
230512 Head coach Sam Hallam of Sweden at a practice session during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship on May 12, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0455

Alexander Nylander fick spela en hel del under inledningen av VM, men har under de senaste matcherna petats och varit 13:e-forward i matcherna. Hade William Nylander kommit till VM hade det troligtvis varit på bekostnad av sin lillebror, Alexander.

”Jag hör att han var tveksam till att ansluta sent och ta någons plats i truppen, särskilt om den skulle tillhört hans bror Alex”, skriver Johnston på Twitter.

Sverige möter Danmark på måndagen, och sedan USA i morgon, innan gruppspelet är färdigspelat.

LÄS MER: När svenskdoldisen stötte på självaste Gretzky – och fick tidernas överraskning på den finska baren timmar senare