Modos helsköna svar efter klubbikonens tydliga sågning inför SHL-återkomsten: "Han har ju aldrig..."

Modos helsköna svar efter klubbikonens tydliga sågning inför SHL-återkomsten: ”Han har ju aldrig…”

Modo är tillbaka i SHL igen.
Men experten Per Svartvadet ser ingen rolig comeback för laget.
Då svarar Modo på allra skönaste sätt till sin egen klubbikon.

Det ska återigen bli SHL-hockey i Örnsköldsvik. Modo är tillbaka i svensk hockeys finrum igen och snart är det dags att dra igång den stora comebacksäsongen.

Svartvadets dom

Hur det kommer att gå blir väldigt spännande att följa men Radiosportens expert Per Svartvadet har nu sagt sin dom. Han gjorde själv 14 säsonger för Modo och vann SM-guld med klubben.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Per Svartvadet, hockey
220319 Icebreakers Per Svartvadet under uppvisningsmatchen i ishockey mellan Icebreakers och Tre Kronor Legends den 19 mars 2022 i Timrå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0065

I dag hänger Svartvadets tröja i taket på Hägglunds arena och han ses som en klubbikon i Modo-land. Men i en intervju med SHL.se är han rejält hård mot sitt eget lag och ser en dyster säsong som väntar.
– Modo tror jag kommer att vara ett av kvallagen. Allt annat vore en riktig skräll. Vi får se vilket lag som gör Modo sällskap, säger hockeyexperten i sin analys.

LÄS MER: Jätteryktet: Modo jagar prestigevärvning till SHL-återkomsten – har gjort hela 265 NHL-matcher

Modos sköna svar

I Örnsköldsvik tar man orden med ro och skickar istället tillbaka ett klockrent svar till legendaren.
– Ja, men han har ju aldrig haft rätt när han tippat förut så varför skulle han ha det nu?, säger sportchefen Henrik Gradin till Hockeynews.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Modo, SHL
230430 Modos Riley Woods jublar efter final 7 i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Djurgården den 30 april 2023 i Örnsköldsvik. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / JR0033

Sedan får Gradin frågan om det finns någon risk för att tröjan plockas ned från taket efter sådana ord från Per Svartvadet.
– Nej då, det är nog ingen fara. Han har förtjänat att ha den hängandes där, svarar sportchefen på den skämtsamma frågan.

LÄS MER: Leif Boork väljer sin absoluta favorit av Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström: ”Han hade allt”

När det kommer till Modos egen målsättning för den kommande säsongen så är sportchefen Henrik Gradin tydlig.
– Vårt enda mål är att hålla oss kvar så vi kan etablera oss i SHL. Det är vår målsättning, så kan vi sluta tolva eller bättre vore det bästa men hamnar vi på plats 13 eller 14 så måste vi se till att vinna sista serien i bäst av sju, det är inte svårare än så. Däremot så kan det vara svårare att utföra det, men det är planen och tanken med den här säsongen i alla fall, säger han till hockeysajten.

Hur tror du att det går för Modo? Dela artikeln och säg din åsikt!