Jätteryktet: Modo jagar prestigevärvning till SHL-återkomsten – har gjort hela 265 NHL-matcher

Jätteryktet: Modo jagar prestigevärvning till SHL-återkomsten – har gjort hela 265 NHL-matcher

Modo kliver snart in i SHL igen.
Nu jagar nykomlingen förstärkning inför återkomsten.
Och tycks ha hittat en riktig prestigevärvning från NHL.

Äntligen har Modo tagit klivet upp till svensk hockeys finrum igen. Med dagar kvar till SHL-premiären och den efterlängtade återkomsten i Örnsköldsvik så jagar nu nykomlingen välbehövlig förstärkning på isen.

Modo jagar nytt

Sportchefen Henrik Gradin är inte helt färdig med lagbygget än och är på jakt efter en ny forward för att spetsa till truppen ytterligare. Med tanke på att kommande säsong kommer att bli så oerhört viktig för Modo att hålla sig kvar i högstaserien mer än ett år.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Modo, SHL
230430 Modos tränare Mattias Karlin jublar efter final 7 i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Djurgården den 30 april 2023 i Örnsköldsvik. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / JR0033

Nu kommer uppgifter om en högintressant profilvärvning, rapporterar lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda. Det handlar nämligen om NHL-forwarden Josh Leivo som nu kan bli ett välmeriterat nyförvärv till Modo.

LÄS MER: Oväntade kritiken mot Joel Lundqvist som ny TV4-expert – märkliga detaljen i bilden väcker nu starka reaktioner

265 NHL-matcher

30-åringen har gjort hela 265 NHL-matcher och spelat för Toronto Maple Leafs, Vancouver Canucks, Calgary Flames, Carolina Hurricanes och St. Louis Blues i världens bästa hockeyliga. Det finns intresse men i nuläget pågår inga diskussioner, meddelar Leivos agent Randy Edmonds.
– Nej, det finns det inte. Vi kollar läget och vet att Modo har en fin hockeykultur och är ett bra ställe att spela hockey på. Vi letar runt och sedan får vi presentera vilka alternativ som finns i Nordamerika och Europa och därefter se vad Josh vill göra, säger Edmonds i en intervju med ÖA.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Josh Leivo, NHL
Vancouver Canucks’ Elias Pettersson (40), of Sweden, is congratulated by Josh Leivo after scoring during the first period of an NHL hockey game against the St. Louis Blues, Sunday, Dec. 9, 2018, in St. Louis. (AP Photo/Jeff Roberson)

Senaste säsongen gjorde Leivo 16 poäng på 51 matcher i NHL för St. Louis. Målsättningen är att fortsätta spela i NHL och Nordamerika men enligt agenten kommer Europa-dörren att hållas öppen också.
– I dagsläget är Josh inte nära att fatta beslut vad han ska göra. Det är mer att vi kollar läget och ser vilka alternativ som finns för honom och familjen, säger representanten Randy Edmonds till tidningen.

LÄS MER: Leif Boork väljer sin absoluta favorit av Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström: ”Han hade allt”

Josh Leivo är född i Kanada och draftades av Toronto Maple Leafs som nummer 86 totalt i tredjerundan av NHL-draften 2011.

Vad tycker du om den här värvningen till Modo? Dela artikeln och säg din åsikt!