Mikael Renberg avslöjar sanningen om den klassiska reklamfilmen med Börje Salming: ”Han skulle bara…”

Alla känner igen ögonblicket när Börje Salming fullständigt tystar Mikael Renberg och Tomas Sandström.
Nu avslöjar en av huvudrollerna sanningen bakom den klassiska reklamfilmen.
– Han skulle ju bara komma in i hissen, säger Mikael Renberg till SportExpressen.

Svenska hockeyeliten och drösvis av legendariska spelare samlades i helgen för att hylla och hedra Börje Salming på det mest värdiga sättet. Förre storspelaren Mikael Renberg var en av många på plats för att uppmärksamma Salmings storhet.

Börjes reklamfilm

Renberg erkänner att han inte var särskilt nära Börje som person men som hockeyspelare så har deras vägar korsats flera gånger. Den allra mest minnesvärda gången var när Renberg och Salming tillsammans med Tomas Sandström skapade svensk tv-historia med den mest ikoniska reklamfilmen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mikael Renberg, hockey
130209 Ishockey, Oddset Hockey Games, Sverige – Ryssland: Mikael Renberg, expert SVT. © Bildbyrån – 73707 – Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Vi pratar så klart om Svenska Spels reklamfilm för Oddset där Renberg och Sandström står i en hiss och jämför ärr och skador från hockeykarriären. Då kliver Börje Salming plötsligt in i hissen och tystar båda två omedelbart.
– Det är ett jätteminne. Det är många människor som kommer ihåg det, det är speciellt. Så för mig är det en merit att ha fått vara med där tillsammans med Börje, berättar Renberg för SportExpressen.

LÄS MER: Lasse Granqvists oerhört vackra ord om Börje Salmings mäktiga hyllning: ”Börje fick det han hoppades på”

Renberg avslöjar

Trots att reklamfilmen kom i början av 2000-talet så blir Renberg fortfarande påmind av den över 20 år senare. Ett sådant stort avtryck satte den ikoniska videon hos svenska folket, se den här nedanför.
– Det är många som påminner mig. Och inte minst när Börje berättade att han var sjuk var det många som tog upp den reklamen, säger han till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
Börje Salming i den klassiska reklamfilmen av Oddset. FOTO: Youtube

Så väldans många år efter reklamfilmen avslöjar nu Mikael Renberg även sanningen om vad som hände under skapandet av det oförglömliga klippet, se videon här nedanför. För Börje Salming var inte ens med under hela inspelningen, erkänner nu Renberg.
– Jag minns att vi spelade in en hel dag. Jag och Tomas var med hela dagen, men Börje var bara med halva dagen för att han skulle vara med mindre än oss, avslöjar han i intervjun.
– Han skulle ju bara komma in i hissen.

LÄS MER: Kanadensarnas helgalna beteende mot Börje – som fick Lidas att tappa hakan: ”Kunde inte tro att det var sant”

Mikael Renberg känner i dag stor stolthet över sin medverkan i reklamfilmen och att han fick göra den ihop med Tomas Sandström och Börje Salming. Även om han var chanslös i jämförelse med Salmings över 200 stygn från hockeykarriären.

Kommer du ihåg den här klassiska reklamfilmen? Dela artikeln och visa andra!

Se videon: