Lasse Granqvists oerhört vackra ord om Börje Salmings mäktiga hyllning: ”Börje fick det han hoppades på”

Börje Salming fick den ultimata hyllningen i helgen.
En varm och kärleksfull stämning spred sig i hela arenan när ikonen hedrades.
”Det här var en av de mest kraftfulla stunder jag upplevt i en idrottsarena”, skriver C More-profilen Lasse Granqvist om den vackra gesten.

Svensk hockey hade samlats i helgen för att hylla och hedra den bortgångne Börje Salming. Tillställningen kallades för ”Game for Börje” och tusentals svenskar hade tagit sig till Brynäs hemmaarena Monitor ERP Arena för att ge Börje den mest värdiga hyllningen.

Salming hyllad

Brynäs hade valt att ge det ultimata erkännandet till Salming genom att hissa hans tröjnummer 17 till taket och föreviga numret för alltid i klubbens historia. Senaste veckorna har beslutet väckt stor kritik då många anser att Börje Salming inte är en klubbikon i Brynäs, för att han spelade för få matcher för det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
230211 Vepa av Börje Salming hissas inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0160

Många andra som vädrat sin kritik anser att en sådan här mäktig hyllning borde kommit under hans livstid och inte efter hans bortgång. Men oavsett åsikter och kritiska röster så blev hyllningen i helgen en oerhört känslosam och vacker ceremoni för alla inblandade.

LÄS MER: Erik Karlssons nya monstersuccé i NHL – låg bakom allt och är nu lika med självaste Connor McDavid

Granqvists ord

Några av svensk hockey största spelare i Peter Forsberg, Mats Sundin, Nicklas Lidström, Henrik Zetterberg med flera hade snörat på sig skridskorna igen och var på isen under själva tröjhissningen. På läktarna satt också tusentals åskådare och alla blev märkbart rörda och tagna av den vackra inramningen när Salmings tröja hissades till taket till tonerna av Jon Henrik Fjällgrens sångröst.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lasse Granqvist, hockey
191207 Lasse Granqvist från Cmore intervjuad Frölundas Joel Lundqvist innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 7 december 2019 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_479

Folkkära tv-kommentatorn och programledaren Lasse Granqvist var en av många på plats i Gävle och han blev oerhört berörd av hyllningen till en av svensk hockeys största legendarer, se videon här nedanför.
”Det här var en av de mest kraftfulla stunder jag upplevt i en idrottsarena. Börje Salming fick det han hoppades på. Att få ta plats bredvid storebror Stig i taket i sin gamla hemmahall. Och på ett så värdigt, varmt och kärleksfullt sätt. ’Mäktigt’ är verkligen rätt ord!”, skriver han Twitter och sätter ord på mångas tankar.
”En stark känsla av medmänsklighet under tiden före, under och efter match. Fortfarande tagen.”

LÄS MER: När Sven Tumba träffade Peter Forsberg för första gången – och chockade stjärnan med fräcka frågan

En hel del följare har också svarat Granqvist på Twitter och berättar om sina egan upplevelser av Börje Salmings hyllning.
”Många fällda tårar, var känslosamt för alla. Mycket fint arrangemang av samtliga parter, vilket enastående jobb många gjort för denna helg och vilka spelare man fick se spela på isen. Tack för ett strålande jobb Lasse, du och hela gänget framförde sändningen på ett bra sätt!”, skriver en som kommentar.
”Magiskt! Respekt! Tårarna flödade!”, skriver en annan.
”Vet inte hur många gånger jag har kikat på det här klippet. Så otroligt smärtsamt vackert och sorgligt på samma gång. Önskar att jag hade kunnat vara där också och hoppas att allting kändes fint för de nära och kära”, skriver en tredje.

Vad tycker du om hyllningen till Börje Salming? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: