Mika Zibanejads stora show i natt – sänkte landsmannen i målexplosionen

Henrik Lundqvist fick inte spela i NHL i natt heller.
Istället var det en annan New York Rangers-svensk som stal rubrikerna.
När lagkamraten Mika Zibanejad hade stor show mot Chicago Blackhawks med hela fyra poäng.

Det må vara väldigt tufft för Henrik Lundqvist i New York Rangers just nu. Svenske stjärnmålvakten har inte startat en match sedan 5 februari och fick följa matchen mot Chicago Blackhawks från sidan i natt också.

Zibanejads show

Men då fick han se lagkamraten och landsmannen Mika Zibanejad bjuda på stor show. 26-åringen blev utsedd till matchens bästa spelare efter hela fyra poäng mot Blackhawks i en rejäl målexplosion i natt.

Mika Zibanejad, New York Rangers
Mika Zibanejad, New York Rangers. FOTO: Viafree.

För efter två perioder var ställningen bara 1-1 – men sedan vaknade tillställningen till liv på allvar. Rangers gjorde hela fem mål i sista perioden och vann till slut med 6-3.

Lehner: ”Kollaps”

Och den tredje NHL-svensken i centrum, Robin Lehner, hade det inte lätt mot Rangers. Framförallt inte i den tredje perioden då Blackhawks tappade allt.
– Ja, jag skulle säga kollaps. Kolla på deras mål, en massa frilägen framför mål. Visst, jag skulle behöva göra någon extra räddning, men ärligt talat så var perioden inte särskilt bra, säger Lehner till nhl.com efter matchen.

Robin Lehner, Chicago Blackhawks
Robin Lehner, Chicago Blackhawks. FOTO: Viafree.

Nä, det här var Zibanejads stora match. Svensken gjorde 1 mål och 3 assist under målfesten och har nu gjort hela 56 poäng på 46 matcher i NHL.

Framförallt så är Mika i storform just nu då han har gjort imponerande 9 poäng på 5 senaste NHL-matcherna. Samtidigt som NY Rangers vaknat till liv och vunnit 5 av sina 6 senaste matcher.

Se målet här:

LÄS MER: Trovärdiga uppgifter: NHL-stjärnan Robin Lehner kan lämna trots stora succén – jagas nu av toppklubben