Skrällbeskedet från NHL-experten: New York Rangers kan nu bryta(!) kontraktet med Henrik Lundqvist

Skrällbeskedet från NHL-experten: New York Rangers kan nu bryta(!) kontraktet med Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist har det tufft i New York Rangers.
Nu höjs röster för att NHL-klubben kan bryta kontraktet med svensken.
– Jag hoppas inte det – men det skulle inte förvåna mig, säger Rangers-experten Jack McKenna till Sportbibeln.

Henrik Lundqvist har dominerat i NHL och varit given etta i New York Rangers i 15 år. Men under det nya decenniet har en ny, speciell situation uppstått.

Petad från förstaspaden

Henrik Lundqvist har bara startat fyra matcher under det nya året, och det är uttalat från lagets tränare att svensken inte längre är förstamålvakt. Lägg där till att Rangers, utöver Lundqvist, har två skickliga målvakter i sin organisation – och att svensken sitter på ett dyrt kontrakt även över nästa säsong.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Så vad händer egentligen med Lundqvists framtid? Han har en ”no-trade-klausul”, som gör att han själv måste godkänna en bytesaffär. Men det finns även andra alternativ.

Öppnar för utköp

För att frigöra löneutrymme så skulle faktiskt New York Rangers kunna köpa ut Lundqvists från sitt kontrakt, någonting som Jack McKenna, journalist på Rangers-sajten Blueshirt Banter, ser som en möjlighet.

– Jag skulle älska att säga nej till det, men Rangers har en historia av att göra objektivt dåliga beslut när det kommer till hanterandet av sina spelare, speciellt när det gäller att köpa ut spelare från kontrakt, säger han till Sportbibeln.

171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Han lyfter fram Kevin Shattenkirk som ett exempel. Backen köptes ut från sitt kontrakt med Rangers förra hösten, men gör nu succé med Tampa Bay Lightning.

– Det var ett av de dummaste besluten som Rangers tagit de senaste åren – samtidigt som det finns spelare som verkligen borde köpts ut men som fått varit kvar. Det skulle inte förvåna mig om Jeff Gordon (general manager) beslutade sig för att köpa ut Lundqvist, säger han.

”Vore helt meningslöst”

McKenna menar samtidigt att det inte finns några fördelar med att dumpa Lundqvist.

– Nej. Det finns minst ett halvt dussin spelare som borde trejdas eller köpas ut innan Lundqvist ens borde övervägas. Det är samma sak med Shattenkirk, och kolla bara hur det gick, säger han, och fortsätter:

– Och nackdelarna är många. Vi skulle avsluta med en av – om inte den – bästa spelarna i lagets historia. Dessutom helt utan anledning. Med bara ett år kvar på kontraktet så ser jag en ”buy-out” som helt meningslös.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!