Trovärdiga uppgifter: NHL-stjärnan Robin Lehner kan lämna trots stora succén – jagas nu av toppklubben

Robin Lehner kan lämna Chicago Blackhawks.
Det hävdar trovärdiga Elliotte Friedman, som menar att målvakten och NHL-klubben är långt ifrån ett nytt kontrakt.
”Chicago och Lehners representanter jobbar på en lösning, men det kommer bli svårt”, skriver han.

Robin Lehner var en av hela NHL:s bästa målvakt förra säsongen. Men efter en dispyt och ordbråk med ledningen i New York Islanders så lämnade svenskstjärnan, trots enorm succé.

Vill bort

Lehner hamnade i stället i Chicago Blackhawks, där han under säsongen visat att förra säsongens framgång inte var någon slump. Svensken har ännu en gång dominerat, och bör ännu en gång räknas med i kampen som en av ligans allra bästa liga.

191206 Chicago Blackhawks goaltender Robin Lehner during a regular season NHL game between New Jersey Devils and Chicago Blackhawks on December 6, 2019 in New Jersey. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men samtidigt är hans framtid mycket osäker, och med ett utgående kontrakt är han eftertraktad på marknaden – och nu skriver Sportsnets trovärdiga reporter Elliotte Friedman att en trejd kan vara på gång mitt under säsongen.

”Blackhawks och Lehners representanter försöker att hitta en matchning, men jag hör att det kommer att bli svårt att komma överens om längden. Lehner tycker att han förtjänar att betalas ”rättvist”, och man måste börja undra om inte allt som sker utanför isen påverkar honom på isen”, skriver Friedman.

De är favoriter

Han lyfter även fram ett exempel där det, enligt honom, tydligt märktes att Lehner inte var sig själv.

”I förlustmatchen mot Edmonton så höjdes det ögonbryn över Lehners insats. Han var inte dålig, men han var ”tyst”. Lehner spelar ofta ”högljutt”, både när det gäller aktivitet och med rösten. Det var ovanligt att se honom så lugn”, skriver Friedman.

Chicago Blackhawks goalie Robin Lehner, from Sweden, is congratulated by defenseman Slater Koekkoek (68) after the Blackhawks defeated the Calgary Flames in an NHL hockey game Saturday, Feb. 15, 2020, in Calgary, Alberta. (Larry MacDougal/The Canadian Press via AP)

Elliotte Friedman lyfter även fram en trolig klubb för svenskstjärnan.

”Carolina Hurricanes har visat mycket intresse för Lehner, och de har dessutom ett extra förstaval att erbjuda”, skriver han.

Carolina Hurricanes ligger på slutspelsplats just nu, och skrällde förra året rejält då man tog sig till konferensfinal.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!