Mardrömsbeskedet för SHL-storklubben – nu måste de blixtvärva innan helgen

I dag kom mardrömsbeskedet för Frölunda.
Theodor Lennström tvingas till operation för sin brutna tumme.
Därför måste Frölunda blixtvärva innan transferfönstret stänger 15 februari.

Under måndagen kom beskedet som ingen i Frölunda ville höra. Efter ett besök hos en specialist konstaterades det att Theodor Lennströms tumme var bruten.

Frölundas mardröm

Men det visste dock Frölunda redan om då backstjärnan spelade CHL-finalen på smärtstillande. Det stora mardrömsbeskedet var dock att han måste opereras omedelbart, rapporterar lokaltidningen GP.

Frölunda, SHL
200109 Frölundas Theodor Lennström deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Frölunda den 9 januari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Det tvingar Lennström till operation redan i morgon och sedan blir han borta från isen en längre tid.
– Ja, han opereras i morgon. Det blir sex veckors rehab, bekräftar Frölundatränaren Roger Rönnberg för tidningen.

Tvingas nu värva nytt

Det sätter nu Frölunda i en prekär situation. Transferfönstret stänger på lördag 15 februari och nu måste SHL-klubben ge sig ut på backjakt.
– Ja, nu måste vi leta en back mer intensivt, säger sportchefen Fredrik Sjöström till GP.

Frölunda, SHL
200125 Frölundas Nicklas Lasu jublar med Theodor Lennström och Samuel Fagemo efter sitt 4-3 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 25 januari 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Frölunda har kopplats ihop med Oliver Lauridsen, Jokerit, Christian Folin, Montreal Canadiens, och Chay Genoway, Torpedo Nizhny Novgorod. Men samtliga sitter på kontrakt och blir svåra att lösa mitt under säsongen.

Nu tvingas man till att blixtvärva någon annan back innan helgen, då Lennström är tillbaka igen först till slutspelet.
– Vi värvar bara om det är nåt som gör oss bättre. Det är mycket som måste falla på plats. Men ibland kan det gå fort från att vi haft en krok ute, säger Sjöström till lokaltidningen.

LÄS MER: Bomben: Jagade SHL-stjärnan saknas i kväll – redan klar för ny klubb!