Bomben: Jagade SHL-stjärnan saknas i kväll – redan klar för ny klubb!

Han har jagats av flera SHL-klubbar senaste tiden.
Nu har SHL-stjärnan Johan Ryno gjort klart med ny klubb, enligt Sportbladet.
– Jag kan bekräfta att Johan inte är med till Stockholm, säger agenten till kvällstidningen.

I kväll ställs Färjestad mot Djurgården i ett riktigt klassiskt möte. Men när FBK-spelarbussen lämnade Karlstad i dag fanns inte en av lagets stjärnspelare med ombord.

SHL-stjärnan lämnar

Det handlar om Johan Ryno som bestämt sig för att lämna Färjestad, rapporterar Sportbladet. 33-åringen är också redan överens med en ny klubb, enligt uppgifter.

Johan Ryno, Färjestad
191230 Färjestads Johan Ryno under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 30 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Flera SHL-klubbar har visat intresse för Ryno senaste tiden men han nobbar samtliga. Istället lämnar SHL-stjärnan landet och har kommit överens med en schweizisk klubb.
– Jag kan bekräfta att Johan inte är med i bussen till Stockholm. I övrigt är det inga kommentarer från mig, säger Rynos agent Johan Altberg till kvällstidningen.

Klar för ny klubb

Därmed lämnar den assisterande lagkaptenen Johan Ryno Färjestad efter fem säsonger i klubben. Den allra bästa säsongen blev 2017/18 när centern gjorde hela 46 poäng på 46 SHL-matcher för FBK.

Johan Ryno, Färjestad
200130 Färjestads Johan Ryno och Johan Ivarsson på läktarplats under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 30 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Men den här säsongen har det bara blivit 15 poäng på 30 SHL-matcher och har under längre perioder varit helt petad från laget. Och nu blir det alltså Schweiz här näst för Ryno, enligt uppgifter.

LÄS MER: Stora guldhjälten öppnar nu för återkomst till SHL-toppklubben – bara ett år efter storflytten