Stora guldhjälten öppnar nu för återkomst till SHL-toppklubben – bara ett år efter storflytten

Chay Genoway blev en riktig hjälte för Frölunda.
Nu öppnar han för en återkomst till SHL-klubben.
– Det skulle vara riktigt roligt, säger han till GP.

Chay Genoway värvades till Frölunda inför den förra säsongen – och succén lät sig inte vänta. Backen blev direkt en publikfavorit och växte ytterligare i slutspelet.

Öppnar för återkomst

Under våren stod han för hela 13 poäng på 16 slutspelsmatcher, och blev en stor guldhjälte med sitt storspel. Framgångarna ledde till att 33-åringen på nytt vände till KHL, där han gjort riktigt bra ifrån sig i Torpedo Nizhny Novgorod.

190503 Chay Genoway jublar med Le Mat-pokalen under firandet av SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men nu öppnar backen för en återkomst till Frölunda.

– Det skulle vara riktigt roligt med en återkomst. Förra året var helt otroligt. Men jag måste hjälpa det här laget till slutspel. Det är ett bra ställe att spela på – och jag har njutit av det, säger han till GP.

Tunga tapp

Då Genoway dessutom varit utomlands i längre än 183 dagar så skulle Genoway kunna återvända med artistskatt. Han har ett utgående kontrakt med Torpedo, som för tillfället ligger på slutspelsplats i KHL.

190331 Frölundas Chay Genoway under kvartsfinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Malmö Redhawks 31 mars 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Frölunda lär till nästa säsong dessutom tappa flera nyckelkuggar defensivt, då David Printz, Karl Stollery och Brandon Gormley samtliga har utgående kontrakt. Dessutom så talar mycket för att Jacob Moverare får chansen i Nordamerika och NHL-laget Los Angeles Kings.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!