NHL-svensken öppnade för flytt till Sverige – nu bekräftar SHL-storklubben intresse: ”Prestigevärvning”

NHL-svensken öppnade för flytt till Sverige – nu bekräftar SHL-storklubben intresse: ”Prestigevärvning”

Anton Wedin öppnade för en Sverige-flytt.
Nu bekräftar Färjestad intresse.
– En jätteduktig hockeyspelare som det hade varit intressant att se i Karlstad, säger general manager Peter Jakobsson till VF.

Anton Wedin gjorde braksuccé med Timrå i SHL förra säsongen, då han totalt gjorde 27 poäng på 32 matcher i grundserien. Väl i kvalet växlade han upp ytterligare, och snittade mer än en poäng per match.

Öppnade för återkomst

Det räckte dock inte för att rädda Timrå kvar i SHL, och samtidigt som klubben åkte ur till hockeyallsvenskan fick Wedin sitt livs chans då han skrev kontrakt med NHL-klubben Chicago Blackhawks. Väl i Nordamerika har Wedin fått chansen i världens bästa hockeyliga, men dock bara under fyra matcher.

191206 Chicago Blackhawks Anton Wedin during a regular season NHL game between New Jersey Devils and Chicago Blackhawks on December 6, 2019 in New Jersey. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Annars har det mest blivit spel i AHL, och med ett utgående kontrakt så öppnade Wedin för en flytt tillbaka till Sverige.

– Jag har inte pratat så mycket med min agent nu, men han har påpekat det någon gång, att det finns lag som hört av sig, sa Wedin om SHL-intresset.

”Hade varit intressant”

Nu bekräftar Färjestad att man är intresserade av 26-åringen.

– Det är klart, det är en jätteduktig hockeyspelare som det hade varit intressant att se i Karlstad, säger general manager Peter Jakobsson till VF.

Anton Wedin, Chicago Blackhawks
190430 Anton Wedin during team Sweden’s practice session ahead of the Carlson Hockey Games on april 30, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180031

Jakobsson är dock medveten om att det kan bli tuff konkurrens.

– Skulle han vända hemåt tror jag det är 13 klubbar till och vi som gärna skulle se att han spelar hos dem. En prestigevärvning för vilket SHL-lag som skulle få napp på honom, säger Jakobsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!