Lasse Granqvist tokhyllar nu Niklas Wikegård – vackra orden om kollegan går rakt in i hjärtat: ”Det har fastnat djupast hos mig”

Niklas Wikegård har fått ett nytt jobb.
Då hyllas han av kollegan Lasse Granqvist.
– Det har fastnat djupast hos mig, säger Granqvist om Wikegård till Sportbladet.

Sedan 2011 är Niklas Wikegård expert i TV4, och Lasse Granqvist har tillhört kanalen sen 2012. Profilerna har varit kollegor länge, och samarbetat en del under TV4:s, och tidigare C Mores, hockeysändningar.

Wikegårds nya gig

Under tisdagen stod det klart att Wikegård återvänder till hockeyn, sedan han fått en ny roll i Djurgården Hockey som sportsligt ansvarig för hela föreningen. 60-åringen återvänder därmed till klubben, efter att ha varit tränare i DIF 1995-1998, och igen mellan 2002 till 2005.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, Lasse Granqvist, hockey, SHL, TV4
170511 Kommentator och expert Lasse Granqvist och Niklas Wikegård (TV4, TV12 och C More) poserar för en bild inför ishockeymatchen mellan Sverige och Lettland på ishockey-VM den 11 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87446

Wikegård kommer snart därför inte längre synas i tv-rutan
– Vi är väldigt glada för Niklas skull såklart, även om det är tråkigt för oss. Men kortsiktigt blir det ingen förändring utan han kommer fortsätta jobba med SHL hos oss under våren, tills han tillträder i Djurgården från den 1 maj, säger TV4:s sportchef Erik Westberg till Sportbladet.

Granqvists hyllning

Den före detta hockeytränaren hyllas nu av kollega Lasse Granqvist efter beskedet om det nya uppdraget.
”Niklas har ett passionerat hockeyhjärta och ett imponerande driv. Han vill ständigt framåt, göra nytt, utmana. Det gäller Wikegård i och kring sändningar och sannolikt även i den roll han snart ska hantera i Djurgårdens IF”, skriver Granqvist i ett SMS till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, Lasse Granqvist, hockey, SHL, TV4
191207 Niklas Wikegård och Lasse Granqvist från Cmore innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 7 december 2019 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_479

Wikegård kommer alltså jobba på TV4 till säsongens slut, men kommer inte arbeta något med Djurgårdens matcher. Någon ersättare har kanalen inte gjort klart med, men en profil som Wikegård lär bli svår att ersätta helt och hållet.
”Under de år vi jobbat tillsammans har Niklas empatiska och humanistiska sida blivit den som fastnat djupast hos mig. En grymt skicklig expert väljer en annan väg och jag önskar Niklas lycka till!”, skriver Granqvist.

LÄS MER: Lasse Granqvists vackra hyllning av Pekka Lindmark skickar rysningar genom hela hockey-Sverige: ”Vi ska komma ihåg”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev