Bomben: Niklas Wikegård återvänder till svensk hockey igen – tar över storklubben: ”Väldigt roligt”

Niklas Wikegård är klar för Djurgården Hockey.
Tv-profilen återvänder till klubben som sportsligt ansvarig.
– Nu är både tid och tillfälle helt rätt, säger Wikegård på Djurgårdens hemsida.

Ryktena började komma under tisdagsmorgonen att Niklas Wikegård närmade sig Djurgården. Kort därpå var det också officiellt, och tv-profilen presenterades av klubben som ny sportsligt ansvarig.

Wikegård återvänder

Wikegård kommer att tillträda sin nya position den 1:a maj.
– Jag har följt hockey genom alla år som gått sen jag senast var aktiv tränare och säkert funderat 1000 gånger på att ge mig in igen. Nu är både tid och tillfälle helt rätt och det känns väldigt roligt att få göra något tillsammans med alla Djurgårdare, säger han till Djurgårdens hemsida.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
230324 Cmores Niklas Wikegård intervjuar Luleås tränare Thomas Berglund under kvartsfinal fem i SHL mellan Växjö och Luleå den 24 mars 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0174

Wikegård återvänder därmed till Stockholmsklubben, efter att tidigare ha varit tränare i klubben i två sejourer.
– Niklas är en enormt erfaren hockeymänniska med ett brett kontaktnät och en god syn på hockey. I våra samtal har vi talat mycket om värdegrund, attityd och inställning samt hur vi ser på hela DIF Hockeys sportsliga utveckling. Här känner jag att vi delar samma bild och vi kommer att jobba bra tillsammans framöver, säger Djurgården Hockeys VD Matthias Sånemyr.

Avslöjar arbetsuppgifterna

Mellan tränarjobbet och sin nya anställning har Wikegård agerat studioexpert och expertkommentator för TV4:s hockeysändningar, och är även en uppskattad på sociala medier. Senast 60-åringen tränade en klubb var 04/05, när han tränade just Djurgården.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
230321 Niklas Wikegård, Cmore inför match fyra i kvalet till SHL mellan Malmö Redhawks och Brynäs den 21 mars 2023 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0541

Nu väntar en helt ny roll för Wikegård.
– Min uppgift blir att använda all den kraft som finns i och runt ”Djurgår’n”, kanalisera den på rätt sätt och hitta en väg framåt för hela föreningen. Det känns otroligt spännande och något som är nytt för mig. Samtidigt har jag en vana både som hockeytränare, från åren i TV-branschen och från att bygga bolag. Jag tror att den samlade erfarenheten kommer att vara till min hjälp, även om jag så klart har största respekt för det här nya uppdraget, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER: Niklas Wikegårds jätteilska mot olämpliga beteendet i SHL – ryter nu till ordentligt: ”Allvarligt talat, vilken skit”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev