Niklas Wikegårds jätteilska mot olämpliga beteendet i SHL – ryter nu till ordentligt: "Allvarligt talat, vilken skit"

Niklas Wikegårds jätteilska mot olämpliga beteendet i SHL – ryter nu till ordentligt: ”Allvarligt talat, vilken skit”

Niklas Wikegård är aldrig rädd för att säga vad han tycker.
Nu ryter han till ordentligt mot olämpliga beteendet i SHL.
– Jag tycker det är jättetråkigt och jättedåligt, säger TV4-experten.

Det har varit en jättedebatt inom fotbollen och supporterkultur senaste åren. Nu har även pyrotekniken nått SHL och det har resulterat i konsekvenser för hockeypubliken.

Wikegårds ilska

Torsdagens SHL-match mellan Timrå och Modo i Örnsköldsvik blev kraftigt försenad på grund av att bengaler tändes på Timrås sektion. Det ledde till att ordningsvakter tog sig in bland Timråsupportrarna och bortasektionen fick utrymmas.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
230302 Cmores expert Niklas Wikegård och Johan Edlund under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Luleå den 2 mars 2023 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0108

TV4 rapporterade sedan att utvalda supportrar omvisiterades innan matchen kunde startas. Hela situationen fick TV4-profilen Niklas Wikegård att ilskna till rejält och sätta ned foten ordentligt.

”Allvarligt talat”

Det här är ett högst olämpligt beteende av fansen som han vill få bort helt från hockeyn.
– Men alltså, allvarligt talat. Vi har varit förskonade från det där så länge, det där – ursäkta, ni fotbollsmänniskor – som har varit någon form av fotbollsskit. Får man säga så?, säger Wikegård i TV4.
– Du får säga vad du vill, svarar Lena Sundqvist i sändningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
230321 Niklas Wikegård, Cmore inför match fyra i kvalet till SHL mellan Malmö Redhawks och Brynäs den 21 mars 2023 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0541

Niklas Wikegård vädjar nu till alla hockeysupportrar runt om i landet att sluta upp med pyroteknik och bengaler på matcharenorna.
– Får jag säga vad jag vill? Bra. Alltså Det där måste ni lägga ner. Det går inte att hålla på sådär och smuggla in de där grejerna i ljumskarna. Jag tycker det är jättetråkigt och jättedåligt. Fansen är så fantastiska i SHL ändå, så ni klarar er utan det där, säger den uppretade hockeyexperten.

Håller du med Niklas Wikegård om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: SVT-expertens jättekritik mot detaljen i matchen – skickar nu en tydlig passning till SHL: ”Klart som attans…”