SVT-expertens jättekritik mot detaljen i matchen – skickar nu en tydlig passning till SHL: ”Klart som attans…”

Simon Ryfors fick en smäll mot huvudet men fortsatte spela.
Det får Jonas Andersson att rasa.
– Det är obegripligt, säger SVT-experten i ”Hockeykväll”.

Under torsdagen tog Skellefteå AIK emot Rögle BK på Skellefteå Kraft Arena. En match som hemmalaget vann med 4–2. Skellefteå ligger nu sexa i tabellen, och Rögle på en elfteplats.

Dråpliga situationen

Med sju minuter kvar att spela av den andra perioden fick bortalagets Simon Ryfors en smäll mot huvudet. Spelaren fick Skellefteå-spelaren Simon Robertssons armbåge i ansiktet efter en mindre kollision.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Simon Ryfors, SHL, hockey, Rögle BK, Skellefteå AIK
231207 Rögles Simon Ryfors under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Rögle den 7 december 2023 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0139

Ryfors gick ner på isen och blev liggandes, innan han sen plockades av. Domarna granskade situationen men det ledde inte till någon utvisning. Och snart var Ryfors tillbaka och spelade vidare, trots sin tidigare smäll mot huvudet.

Anderssons kritik

Det är något som nu får stor kritik av Jonas Andersson.
– Ligger du kvar och inte tar dig upp för egen maskin, och du har fått en smäll mot huvudet. Då, om du kollar i Nordamerika och NHL, så är det glasklart. Då har du ett ”concussion protocol” (hjärnskaknings-protokoll) där du måste ta spelaren in i omklädningsrummet och göra en utvärdering, och för mig är det obegripligt att du inte har det i SHL, säger han i SVT:s ”Hockeykväll”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonas Andersson, Simon Ryfors, SHL, hockey, Rögle BK, Skellefteå AIK
191008 SVTs Tv-commentator Jonas Andersson during the CHL game between Skellefteå and Kärpät on October 8, 2019 in Skellefteå Photo: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Andersson som är tidigare hockeyspelare har varit med om liknande situationer.
– Anledningen till att ha protokoll är ganska enkel. Jag vet ju själv och jag har tyvärr ljugit både för mig själv och en lagläkare. Du sitter på bänken, det är klart som attans att jag känner mig okej, men du är inte helt okej. Den farligaste som finns är den andra smällen, och det är anledningen till att man har det här i NHL. Att inte ha det i SHL, det är helt oförståeligt, säger Andersson i programmet.

LÄS MER: SHL-profilen Dick Axelsson avslöjar stora idolen – nobbar både Nicklas Lidström och Mats Sundin: ”Var konflikträdd”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev