Lasse Granqvist säger nu det som alla tänker om Niklas Wikegård i den mest öppenhjärtiga hyllningen: ”Det är viktigt att säga”

Niklas Wikegård har tagit farväl i tv-rutan.
Nu ger hans TV4-kollegor de ultimata hyllningarna.
– Det har varit väldigt uppskattat hos alla som tittat, säger Lasse Granqvist i ”Efter fem”.

Så många gånger som Niklas Wikegård delat hockey-Sverige med sina starka åsikter och överraskande utspel. Han har verkligen varit en av våra allra största tv-profiler i landet under två decennier.

Wikegård lämnar

Men efter nästan 20 år i tv-rutan har den gode Wikegård nu tagit farväl. I samband med den sista SM-finalen i hockey tackades den frispråkige tv-profilen av i TV4-sändningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, TV4
210422 Cmore kommentator Niklas Wikegård under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Örebro den 22 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0043

Det kommer att bli tomt i tv-rutan utan en sådan som Niklas Wikegård. Men nu väntar ett nytt äventyr i starkt kontrast till jobbet som expertkommentator, då han byter sida och tar över som sportchef i Djurgården.

Jihdes hyllning

I helgen gästade Wikegård TV4-programmet ”Efter fem” och fick då ta emot kollegornas stora hyllningar.
– En av Sveriges mest uppskattade, provocerande, underhållande och folkkära tv-experter, säger programledaren Axel Pileby om den populära experten.

Artikeln fortsätter nedanför.

Sedan får den förre parhästen Peter Jihde ordet, som gjorde många hockeysändningar tillsammans med Wikegård på TV4.
– Niklas är ju den hårdaste mjukingen jag känner, eller den mjukaste hårdingen. Han vill ju framstå som rätt hård men det är han ju inte, säger Jihde i tv-programmet.
– Han är en av de varmaste, snällaste och finaste människor som finns och det har ju framför allt bevisats när vi har åkt bil tillsammans efter våra arbeten när han har pratat om sin pappa Arne, som han ser mer ut som för varje dag som går. Han har också pratat mycket som sina döttrar som han älskar djupt och varmt. Han är så mycket människa och det är det som gjort honom till en så bra expert. Han är den bäste.

Granqvist hyllar

Även Lasse Granqvist lättar på sitt hjärta för att ge Wikegård den allra varmaste hyllningen.
– Det är viktigt att säga att det finns en chans för dig, Niklas, att ta till dig av allt som sägs om dig. Nu när du slutar på toppen av din kommentatorskarriär, för det tycker jag är häftigt, att du får ta till dig av alla lovord. För de är uppriktigt menade och det måste vara en härlig känsla att nu ta med sig det till ett riktigt jobb, eller hur det nu är, säger TV4-profilen i Efter fem.
– Att du får uppleva all den kärleken som riktas mot dig, det är väl värt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lasse Granqvist, TV4
240427 Lasse Granqvist, TV4 inför final fyra i SHL mellan Rögle och Skellefteå den 27 april 2024 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0797

Granqvist beskriver dessutom hur det var att jobba ihop med Niklas Wikegård i samband med hockeysändningar.
– Man måste alltid vara beredd med honom. För det kan bara gå – BANG – och så tar det en helt annan riktning och då måste du som programledare samla ihop allt igen. Det finns mängder med såna exempel. Men att vara alert och vaken hela tiden – det är Niklas sätt att sprida sig själv och det har varit väldigt uppskattat hos alla som tittat och följt honom, säger Lasse om kollegan.
– Det är lite svårt att ta in, måste jag säga. Jag tycker inte att jag har varit något mer speciell än någon annan. Men det är klart att jag blir glad och stolt, säger en känslosam Wikegård om TV4-vännernas varma ord.

Kommer du att sakna Niklas Wikegård i tv-rutan? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Niklas Wikegårds radikala förslag för svensk hockey – så vill han förändra SHL för alltid: ”Det är så dåligt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev