Niklas Wikegård slår tillbaka mot vanligaste fördomen som alla har om honom – avslöjar sanningen: ”Det gör jag absolut inte”

Niklas Wikegård har gjort sitt allra sista tv-framträdande.
En av svensk hockeys största tv-profiler har tagit farväl.
Då slår Wikegård tillbaka mot den största fördomen som alla har.

Det blev nästan hela 20 år som tv-expert och Niklas Wikegård har verkligen satt ett stort avtryck inom svensk hockey. Han har alltid vågat vara obekväm för att skapa en bra diskussion som kan utveckla hockeyn framåt och han har aldrig varit rädd för att säga vad han tycker.

Wikegårds farväl

Många har hyllat Wikegård genom åren och många har stört sig på honom. Det är ändå ett ganska så gott betyg för en tv-expert som vädrat sina åsikter i två decennium på bästa sändningstid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
231230 Cmores Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Luleå den 30 december 2023 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0142

60 år gammal har han hunnit bli och när SM-finalen avgjordes där Skellefteå AIK vann guldet tog veteranen ett känslosamt farväl i tv-rutan. Det blev Wikegårds allra sista sändning som TV4-expert och nu väntar en helt ny utmaning.

Niklas erkänner

Niklas Wikegård tar över som sportsligt ansvarig för Djurgården i HockeyAllsvenskan och ett enormt jobb väntar för att vända två raka finalförluster till SHL-uppflyttning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
240427 Niklas Wikegård i TV4s studio inför final fyra i SHL mellan Rögle och Skellefteå den 27 april 2024 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0797

Även om man har sett honom väldigt mycket i tv-rutan så är det ändå mycket man inte vet om den gode Wikegård. Nu slår han tillbaka mot den allra vanligaste fördomen som alla har om honom.
– Det är att jag ALLTID säger vad jag tycker. Det gör jag absolut inte. Men ibland, säger han med ett leende i en tv-intervju med Expressen.

LÄS MER: Niklas Wikegårds oförglömliga debut i tv-rutan – blev uthängd som ”Vanheden” inför svenska folket: ”Jag fick 100 sms”

Han avslöjar även vilken maträtt som han hade kunnat äta för resten av sitt liv.
– Stuvade makaroner med stekt falukorv. Korven måste vara jättetunn och ha ett litet jack i sig så att den blir platt, det kan jag äta varje dag, säger han och erkänner dessutom vad han är mest rädd för.
– Jag är rädd för kändisar, då blir jag alltid nervös och får svett under armarna.

Kommer du att sakna Niklas Wikegård i tv-rutan? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev