Knallen: SHL-klubben värvar succéforwarden efter bästa säsongen – får nu göra SHL-debut

Knallen: SHL-klubben värvar succéforwarden efter bästa säsongen – får nu göra SHL-debut

Han levererade karriärens bästa säsong.
Nu får Oliver Eklind chansen att i SHL för första gången.
Då Örebro nu har värvat in 21-åringen från BIK Karlskoga.

Efter sex raka säsonger hos BIK Karlskoga återvänder nu Oliver Eklind till Örebro igen. Klubben där han spelade både för U16- och J18-laget.

Klar för SHL-spel

21-åringen imponerade senaste säsongen och slog personbästa med fina 31 poäng på 49 matcher i HockeyAllsvenskan. Och nu väntar större utmaningar för succéforwarden.

Oliver Eklind, BIK Karlskoga
190920 Karlskogas Oliver Eklind jublar efter 1-3 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Karlskoga den 20 september 2019 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / Cop 254

Örebro meddelar nu att man värvar Eklind som för första gången i karriären ska spela i SHL kommande säsong.
– Oliver är en spännande spelare och vi är glada över att han nu kommer bära Örebrotröjan. Oliver visade i Karlskoga att han har en offensiv uppsida och det ska bli spännande att jobba med honom i vår miljö. Vi får in en bra karaktär som trivs i tuffa situationer. Dessutom är Oliver i en bra ålder och vi ser stor potential i honom, säger sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

”Känns jättekul”

Eklind har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro och ser fram emot flytten till högstaligan.
– Det känns jättekul att få den här chansen att komma till Örebro och spela SHL-hockey. Jag har haft sex fina år i Karlskoga men nu ska det bli otroligt kul att komma tillbaka till Örebro. Jag är verkligen laddad och längtar till säsongen ska dra igång, säger nyförvärvet i sitt första uttalande.

Oliver Eklind, BIK Karlskoga
180923 Karlskogas Oliver Eklind under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Leksand den 23 september 2018 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Redan på måndag ansluter 21-åringen till sitt nya lag. Oliver Eklind är fostrad i IFK Kumla men spelade en säsong i Örebros ungdomsakademi 2013/14.

Därefter har Karlskoga varit hans hem i sex år varav de tre senaste som helt ordinarie i A-laget. Då har det blivit poängskörden 10-24-31 på tre säsonger i HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: Skrällen: Tre Kronors guldtränare pekas ut som ny NHL-tränare: ”Det är ingen hemlighet”