Klart: Skyttekungen aktuell för SHL-återkomst – har nu brutit kontraktet

Inför säsongen ryktades det om en SHL-återkomst.
Men Greg Squires valde spel i Österrike och sedan Finland istället.
Nu är 31-återigen fri på marknaden efter att ha fått sitt kontrakt brutet.

Han gjorde stor succé i SHL för Örebro mellan 2015 och 2017. Nu är skyttekungen Greg Squires återigen fri på marknaden och aktuell för SHL-comeback.

Gjorde succé i SHL

Amerikanen kom till Sverige och gjorde en säsong i HockeyAllsvenskan för Oskarshamn. Sedan tog han klivet upp till Örebro och succén fortsatte.

Greg Squires, SHL
170301 Örebros Greg Squires gör 1-1 och jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Malmö Redhawks den 1 mars 2017 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Squires var en av lagets bästa målskyttar och gjorde fina 51 poäng på 96 matcher i SHL. Sedan flyttade han vidare till KHL och Kunlun Red Star.

Aktuell för SHL igen

Men inför säsongen var 31-åringen återigen aktuell för en återkomst till SHL igen. Så blev det dock inte då Squires valde att fortsätta karriären i Österrike hos Graz 99ers.

Greg Squires, SHL
170214 Örebros Greg Squires spelar med mörk plexiglas efter att ha fått hjärnskakning under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Skellefteå den 14 februari 2017 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Där fick forwarden återigen igen fart på karriären och belönades med en flytt till finska TPS Åbo i höstas. Men efter bara 4 assist på 14 matcher bryts nu kontraktet med Squires.
– Initiativet att säga upp kontraktet kom från spelaren själv. Han hade en önskan att återvända till Centraleuropa, och vi respekterar den önskan. Spelaren erkände att hans insats inte var tillräckligt bra för att nå den nivå som TPS ville. Vi önskar Greg lycka till med de nya utmaningarna, säger klubbens VD:n Santtu Jokinen på officiella webbplatsen.

Nu är Squires återigen aktuell för återkomst till SHL men om man får tro TPS lutar det mest åt Centraleuropa. Vilket lär innebära Tyskland, Tjeckien, Schweiz eller Österrike. 

LÄS MER: Ovechkins stora kärleksförklaring till radarpartnern Bäckis: ”Han ville men jag sa nej…”