Klart! Frölunda har hittat sin ersättare – efter överraskningen förra veckan

Klart! Frölunda har hittat sin ersättare – efter överraskningen förra veckan

.

Överraskande nog lämnade Johan Lundskog Frölunda efter SM-guldet.
Nu har mästarlaget gjort klart med ny assisterande tränare.
Frölunda plockar in 29-årige Viktor Stråhle till 2021.

Det slog ned som en bomb förra veckan att en av succétränarna lämnar Frölunda efter SM-guldet. Assisterande tränaren Johan Lundskog valde att bryta kontraktet och lämna mästarlaget för att flytta till schweiziska Davos.

Frölunda värvar nytt

Men efter den överraskningen har Frölunda nu tillsatt en ny assisterande tränare. I dag gick man ut med nyheten att Viktor Stråhle har skrivit på som ny assisterande tränare till och med 2021.
– Frölunda är en välskött, anrik och fantastisk förening. Det var många saker som lockade och svårt att inte tacka ja, säger 29-åringen till klubbens officiella webbplats.
– När jag fick förfrågan blev jag självklart smickrad, men började jag väga för och nackdelar. Läget är ju som det är i Pantern och man vill ju inte vara den som hoppar av, men det här är en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Det skall bli kul att få jobba med Roger (Rönnberg) och hela teamet.

Viktor Stråhle, Viktor Stråhle, Frölunda
190305 Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping 5 mars 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Fick lägga av i förtid

Stråhle fick själv avsluta hockeykarriären i förtid på grund av en ryggskada och har sedan dess klättrat snabbt i sin tränarkarriär. Närmast kommer 29-åringen från två säsonger i IK Pantern som både general manager och huvudtränare.
– Viktor är en kille vi har haft ögonen på och kontakt med tidigare. Han är ung, driven och inte rädd för att jobba hårt. Han kommer att passa in och det här blir riktigt bra, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett uttalande.

Viktor Stråhle, Frölunda
180917 Viktor Stråhle, tränare Pantern, poserar för ett porträtt under upptaktsträffen för Hockeyallsvenskan den 17 september 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Börjar jobba på torsdag

Redan på torsdag gör Stråhle sin allra första arbetsdag hos Frölunda. När den nya säsongen börjar som regerande mästarlag.
– Jag vill bidra med energi, pålitlighet och hårt jobb. Och självklart vill jag sätta min prägel på Frölundas offensiva spel, göra det lite vassare, säger nyrekryteringen till klubbens webbplats.

Stråhle representerade Växjö Lakers, Rögle BK, Helsingborg HC, Mjölby HC och Falu IF som spelare och sedan Falu IF, Malmö Redhawks och IK Pantern som tränare.

Frölundas lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Johan Mattsson
Niklas Rubin

Backar:
Viktor Ekbom
Brandon Gormley
Anders Grönlund
Theodor Lennström
Julius Bergman
Karl Stollery

Forwards:
Patrik Carlsson
Jesper Emanuelsson
Samuel Fagemo
Oliwer Fjellström
Max Friberg
Simon Hjalmarsson
Ryan Lasch
Joel Lundqvist
Joel Mustonen
Linus Nässén
Jacob Peterson
Rhett Rakshani
Mats Rosseli Olsen
Sebastian Stålberg

LÄS MER: Nu har SHL:s stora succéspelare gjort sitt val – här är nya klubben!

Nya jätteryktet kring Erik Karlsson – det kan bli stjärnsvenskens nya NHL-klubb