Nya jätteryktet kring Erik Karlsson – det kan bli stjärnsvenskens nya NHL-klubb

.

Det finns en hel del rykten om Erik Karlssons framtid.
Nu har en av dom fått liv.
När Sportsnet hävdar att stjärnsvenskens framtid kan finnas i New York Rangers.

Erik Karlsson har just nu fullt upp med en högdramatisk konferensfinal mot St. Louis Blues i kampen om en plats i Stanley Cup-finalen. Men samtidigt flödar många rykten om framtiden för San Jose Sharks-backen.

Kan lämna San Jose Sharks

29-årige Karlsson blir unrestricted agent från och med den 1 juli och då kan svensken välja fritt bland NHL-erbjudanden. Det mesta talar för att det kan bli ett riktigt budkrig om ”Världens bästa Karlssons” namnteckning.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Hittills har det rapporterats i Nordamerika om att det är osannolikt att Karlsson faktiskt skulle skriva nytt avtal med Sharks efter säsongen. Enligt uppgifter så verkar Karlsson och hustrun Melinda föredra att flytta tillbaka österut för att komma närmare hemstaden Ottawa.

De vill ha Erik Karlsson

Nu har ett rykte om Karlssons framtid växt sig oerhört stark. Det handlar om hans nya klubb pekas ut somt anrika New York Rangers. Sportsnet-skribenten Chris Johnston pratade om det här i en radiointervju med FAN960 nyligen, rapporterar Hockeysverige.

Där säger Johnston att han skulle bli mycket överraskad om Karlsson fortsätter i San Jose eftersom det varit tufft för han och hans fru att vara så långt borta från Ottawa. Därför seglar Rangers upp som en storfavorit på östkusten, men även Tampa Bay Lightning nämns i diskussionen om svenskens framtida klubbadress.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
190416 Joakim Ryan, Erik Karlsson and Brenden Dillon of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87925

Backpar med Victor Hedman?

Då skulle Karlsson även bli lagkamrat med landsmannen Victor Hedman – och därmed bilda ett löjligt bra backpar. Det som dock talar emot Lightning är att deras tuffa lönetakssituation och de skulle bli tvungna att göra sig av med någon av sina stora stjärnspelare för att få plats med Karlsson.

Därför talar det mycket mer för att Rangers är i förarsätet för att locka till sig en av NHL:s bästa offensiva backar. Den 1 juli börjar jakten på Erik Karlsson.

LÄS MER: William Nylander kan slå 57 år gammalt VM-rekord!

Oroväckande orden om Erik Karlssons framtid – efter stora hjälterollen i natt