Johan Garpenlövs hårda kritik mot SHL: "Det är inte jätteroligt..."

Johan Garpenlövs hårda kritik mot SHL: ”Det är inte jätteroligt…”

.

SHL-säsongen är bara några omgångar in. 
Men nu får ligan och framför allt underhållningen på isen sylvass kritik.
Det från Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv.

Johan Garpenlöv tog efter hockey-VM i våras över som förbundskapten för Tre Kronor. Det efter att under flera år jobbat som assisterande bakom Rikard Grönborg.

Johan Garpenlöv ny förbundskapten

I mitten av november kommer den förre storspelaren ta ut sin första landslagstrupp i och med Karjala Tournament i Helsingfors. Och mest troligt kommer majoriteten spelare vara från SHL.

190210 Assistant coach Johan Garpenlöv during the Beijer Hockey Games match between Sweden and Finland on February 10, 2019 in Stockholm.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publiken har fått se några spännande och till synes underhållande matcher hittills under säsongen.

Hårda kritiken mot SHL

Men Johan Garpenlöv är inte särskilt imponerad av SHL.

I en intervju med C More riktar förbundskaptenen kritik mot hur lagen spelar när han reser runt i landet och ser matcher.

– Det här presspelet har slagit igenom ganska hårt. Pendeln har slagit över jättehårt och nästan alla spelar det. Då är det viktigaste att ha forwards som åker fort, sätter press och orka jobba hårt i varje byte. Det har blivit ett facit på en bra forward, säger han i intervjun.

”Slarvigt”

Garpenlöv gjorde själv fem säsonger som spelare i SHL, dåvarande Elitserien, med Djurgården. Tre av säsongerna slutade med SM-guld och efter den aktiva karriären jobbade han kvar i föreningen i flertalet säsonger.

I dag anser han att allt fler lag går mot att spela en kreativare hockey. Men trots det är förbundskaptenen inte ett dugg imponerad.
– När jag ser många SHL-matcher är det slarvigt, bara hårt jobb och puckar som kastas hit och dit. Just spelmässigt är det inte många matcher som är jätteroliga att titta på, säger han i C More.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är NYA namnet(!) på klassiska SHL-arenan – får jättekritik av fansen

SHL-klubbens hemliga möte(!) med Dick Axelsson: ”Jag tror han spelar här i år”