Klart: Här är nya namnet(!) på klassiska SHL-arenan – får jättekritik av fansen

.

Nu står det klart att Gavlerinken försvinner.
Brynäs väljer att byta namn på den klassiska arenan.
Nya namnet är Monitor ERP Arena och möts av rejäl kritik från fansen.

I dag blev det klart att Brynäs byter namn på sin klassiska arena Gavlerinken. På en presskonferens under fredagen presenterades jätteaffären med nya arenapartnern.

Klassiska SHL-arenan byter namn

Nya namnet för Gavlerinken blir alltså Monitor ERP Arena. Nya avtalet med huvudsponsorn är skrivet på fem år till och med 2024.
– Jag kan naturligtvis inte kommentera några summor. Det enda jag kan säga är att det står sig oerhört bra på Sverige-nivå, säger klubbdirektören Michael Campese i ett uttalande.

Brynäs, SHL
190309 Exteriör av Gavlerinken Arena innan ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Rögle den 9 mars 2019 i Gävle.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Nya namnet börjar även gälla omedelbart och den gamla skylten med ”Gavlerinken” är redan på väg att monteras ned. Gavlerinken invigdes redan 1967 och har haft samma namn förutom åtta år i början av 2000-talet då arenan hette Läkerol Arena.

Får kritik av Brynäsfansen

Men det nya arenanamnet Monitor ERP Arena har redan mötts av rejäl kritik både från Brynässupportrar  och andra hockeysupportrar i Sverige på sociala medier.

Brynäs, SHL
190307 Gavlerinken Arena inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 7 mars 2019 i Gävle.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180008

Brynäs supports vice ordförande Mattias Norrå vädrar också sin kritik men har ändå förståelse för Brynäs beslut.
– Vi är inte överförtjusta över nya arenanamnet, men vi förstår så klart varför namnbytet görs. Sponsorpengarna behövs, god ekonomi är A och O, säger han till Sportbladet.
– Både vi och Brynäs ville väl egentligen behålla namnet, men det är svårt att göra. Vi och de flesta kommer nog fortsätta att säga Gavlerinken eftersom det är så inarbetat, det nya namnet är ju ganska svårt att säga.

LÄS MER: SHL-klubbens drag efter spelartappen – erbjuder Dick Axelsson kontrakt!

Uppgifter: SHL-klubben jagar meriterade profilen – efter tunga spelartappen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);