Jättevändningen: SHL-klubbens nyförvärv skriver NHL-kontrakt – här spelar han nästa säsong

Så sent som i skrev han SHL-kontrakt.
Nu skriver Victor Berglund även NHL-kontrakt.
Efter succésäsongen i HockeyAllsvenskan är han överens med Boston Bruins.

Det fortsätter att hagla NHL-kontrakt över svenska spelare. I natt kom nästa besked när svenske backen Victor Berglund skrev på ett treårigt rookiekontrakt med Boston Bruins.

Fick SHL-kontrakt

20-åringen från Örnsköldsvik draftades redan 2017 i den sjunde rundan som 195:a totalt i NHL-draften. Nu belönas han stort efter en riktig succésäsong i HockeyAllsvenskan.

Victor Berglund, SHL
200228 Modos Victor Berglund jublar efter ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 28 februari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Unge backen levererade 10 mål och totalt 22 poäng på 52 matcher för topplaget Modo. Först skrev Berglund på för SHL-laget Luleå i mars men nu kommer vändningen.

Fått NHL-kontrakt

Det väcktes därför en del frågetecken för Berglund över var han ska spela nästa säsong. Det är upp till Bruins om de vill ha över honom till Nordamerika direkt eller om han kommer att få en säsong i Luleå först.

Victor Berglund, SHL
191227 Modos Victor Berglund under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Modo den 27 december 2019 i Västerås. Foto: Anders Forngren / BILDBYRÅN / Cop 244

På tisdagmorgonen ger Luleå ett tydligt besked att Berglund stannar kvar i Sverige över kommande säsong.
”Victor Berglund har nyligen skrivit kontrakt med Boston Bruins men lånas ut till Luleå Hockey för säsongen 2020/2021”, skriver man i ett pressmeddelande.

Redan säsongen 2018/19 fick backen pröva på spel i Nordamerika. Då det blev 4 AHL-matcher och 2 poäng för farmarlaget Providence Bruins.

LÄS MER: KLART! SHL-succéspelaren skriver långt NHL-kontrakt – kan rädda den svenska klubben helt(!)

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!