Peter Forsbergs tydliga markering – slår nu tillbaka kraftigt efter stora bluffen: ”Det är inte sant!”

Fejkannonser med Peter Forsberg figurerar.
Nu slår hockeylegendaren tillbaka.
”Var försiktiga och ta hand om er”, skriver Foppa på Instagram.

Peter Forsberg är en av våra allra största idrottare någonsin. Som hockeyspelare var han stundtals dominant, och vore det inte för ett skadehelvete så är det många som anser att Foppa hade kunnat bli en av hockeyns största någonsin.

Med i fejkannonser

Men Foppa har även skördat stora framgångar efter karriären. Han är en framgångsrik entreprenör, bosatt i Schweiz och involverad i flera lyckade bolag.

Foto: Bildbyrån

Men det har även utnyttjats i felaktiga syften. Under en lång tid har annonser på internet, föreställande Foppa som uppmanar till investeringar i bitcoin, cirkulerat.

Ryter ifrån

Men det hela är en stor bluff, menat att lura folk på pengar – och nu slår Foppa tillbaka.

”All bluffreklam som cirkulerar i social media om att jag använder och gör reklam för bitcoin är helt osant. Med den här bilden förnekar jag kraftigt att jag stödjer användandet av bitcoin och att jag på något sätt är inblandad i bitcoin-investeringar eller företag. Snälla gör en bra bakgrundskoll innan ni investerar på internet. Var försiktiga och ta hand om er”, skriver Forsberg på Instagram.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Flera svenska kändisar har använts i bluffannonserna, däribland Filip Hammar och Fredrik Skavlan. Trots stor kritik så har medier och sociala medier svårt att bli av med annonserna.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!